MDT Groningen

MDT Groningen biedt jongeren de kans om via maatschappelijke diensttijd (MDT) nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Het programma stimuleert persoonlijke groei door betrokkenheid bij diverse maatschappelijke projecten. Je hebt de mogelijkheid om als bedrijf of organisatie deel te nemen en jongeren een plek te bieden waar ze samen met jou maatschappelijke impact kunnen creëren.

Kinderfietsenplan

Het initiatief ANWB Kinderfietsenplan is in Groningen omarmd door de Gemeente Groningen en Stichting Leergeld. De gedoneerde fietsen worden opgeknapt door Zorg voor Ambacht en het Noorderpoort college tot een veilige en mooie fiets voor een kind.

Stichting Cash2Grow

Stichting Cash2Grow promoot spaarkringen voor mensen met een krappe beurs zodat ze sociaal en financieel weerbaarder worden. In spaarkringen motiveren en inspireren de leden elkaar om goed met geld, met zichzelf en met elkaar om te gaan. Wij ontwikkelen trainingsmateriaal, leiden begeleiders (beroepskrachten en/of vrijwilligers) op en starten spaarkringen in samenwerking met organisaties zoals gemeentes, …

Stichting Urgente Noden Groningen en Drenthe

Stichting Urgente Noden (SUN) Groningen en Drenthe verleent financiële hulp aan mensen die in dringende financiële nood verkeren. De stichting geeft geld voor bijvoorbeeld woninginrichting, huishoudelijk apparatuur, tandartskosten, levensonderhoud, kleding en ID-bewijzen.

Knuffelvriendjes

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder zo aangenaam mogelijk te maken.