Bedrijven Omarmen Groningen

In november barstte de Omarm Challenge weer los! Een dag vol saamhorigheid, waar teams van bedrijven, medewerkers en ondernemers zich verenigden om sociale en maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Het doel? In slechts één middag tot een oplossing komen die het verschil maakt. Zo ook voor Gea, die met haar weggeefwinkel en toegewijd team vrijwilligers …

Jongeren gaan samenwerking aan om impact te maken

Op dinsdag 28 november kwamen meer dan 50 enthousiaste deelnemers samen bij The Social Hub voor de inspiratiesessie van Omarm Groningen over de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Een diverse groep, bestaande uit ondernemers, jongerenwerkers, studentenverenigingen, ambtenaren, onderwijzers, cultuurinstellingen, en maatschappelijke organisaties, werd geïnformeerd over de kansen die MDT biedt aan jongeren tussen 12 en 30 jaar.

1450 Bomen planten met scholen en bedrijven

Het is een ambitieus plan; voor eind maart 1450 bomen planten bij het Voedselbos in Glimmen. De Nationale Boomplantdag van 15 november markeerde hiervoor het startschot, waarbij leerlingen van de Quintusschool 129 bomen hebben geplant bij het Voedselbos en 30 fruitbomen op de ijsbaan in Glimmen. Maar we zijn er nog niet! Het Voedselbos doet …

Inspiratiesessie Maatschappelijke Diensttijd (MDT): Ontmoeting en Talentontwikkeling!

MDT Groningen en Omarm Groningen slaan de handen ineen om een diverse groep professionals uit de provincie samen te brengen, waaronder ondernemers, jongerenwerkers, studentenverenigingen, ambtenaren, onderwijzers, cultuurinstellingen en maatschappelijke organisaties. Gezamenlijk introduceren we de mogelijkheden van Maatschappelijke Diensttijd in Groningen tijdens een inspiratiesessie op dinsdag 28 november van 15.30 tot 17.30 uur.

Fonds Goed Idee

Maak kennis met Fonds Goed Idee, een initiatief dat financiële steun biedt aan projecten en activiteiten die gericht zijn op kinderen en jongeren in de buurt en vooral voor hen die opgroeien in financieel uitdagende thuissituaties.

Gouden match: Hand in Hand

Wij hebben weer een prachtige match! Onze missie om de brug te slaan tussen ondernemers, gemeente en goede doelen heeft geleid tot een prachtige kans voor Jimmy’s in Groningen.

GasTerra helpt de Computerbank en doneert vele computers

De Computerbank in Groningen heeft onlangs de oude toetsenborden, muizen en beeldschermen van GasTerra ontvangen die afkomstig zijn van hun 3e en 4e etage. Deze etages worden binnenkort gedeeltelijk of geheel gesloten. Hans Huiting van de Computerbank gaf aan zeer blij te zijn met deze gift. Zij kunnen dit materiaal namelijk goed gebruiken voor de …

Terugblik Omarm x Hieroo Challenge

22 juni was het zo ver, de dag waarop ondernemende mensen samenkwamen om Groningen een stukje beter te maken. Samen met Hieroo Groningen hebben we invulling gegeven aan de 4de Omarm Challenge. Deze keer bij het Waterbedrijf Groningen.

Geslaagde 4de Omarm Challenge!

Op donderdag 22 juni was de vierde Omarm Challenge Groningen. Ruim 45 ondernemers en ondernemende mensen gingen in 8 teams aan de slag met grote sociaal-maatschappelijke vraagstukken, maar deze keer net iets anders dan de vorige drie Omarm Challenges.