Armoede gaat ons allemaal aan het hart. Soms vergeten we het even wanneer we de zoveelste positieve berichten lezen over een groeiende economie of een dalende werkloosheid. Maar het bericht dat 1 op de 6 kinderen in Groningen in armoede leeft, zet ons dan weer op scherp. Veel ondernemers of organisaties voelen zich betrokken bij dit onderwerp. En lopen rond met een idee om iets te betekenen. De vraag is vaak alleen hoe. Met Omarm Groningen willen we een brug slaan. En initiatieven van ondernemers en organisaties koppelen aan de behoeften van mensen die leven in armoede. Zodat we als stad laten zien hoe krachtig we samen zijn.

Omarm Groningen is de plek waar je terecht kunt voor initiatieven op het gebied van armoede in de gemeente Groningen. Waar je snel kunt zien wat jij kan ondernemen en waar matchmakers Monique en Rein klaar staan om concreet te zorgen voor een effectieve match tussen vraag en aanbod. Een plek die als een  paraplu over bestaande projecten en initiatieven voor armoedebestrijding hangt; er gebeurt namelijk al best veel.

Wanneer je met een andere, ondernemende blik naar de dagelijkse praktijk in je eigen onderneming of organisatie kijkt, kun je al snel het verschil maken. En zorgen voor een glimlach. Omarm Groningen zet inspirerende initiatieven in de schijnwerpers; als inspiratiebron voor anderen.

Meedoen hoeft niet per definitie alleen met geld. Sterker nog, juist ondernemerschap wordt gewaardeerd. En dan kan het gaan om goederen, dienstverlening, kennis maar ook het beschikbaar stellen van je netwerk. Met Omarm Groningen zoeken we ondernemers en organisaties van betekenis. En met betekenis. Vanuit het hart en zonder eigenbelang. Die het belangrijk vinden om betekenisvol te ondernemen. Soms zit hem dat in kleine dingen. Een lunch voor twintig personen die ineens over is omdat de reservering werd gecanceld. Of het aanbieden van overjarige, maar nieuwe voetbalschoenen die niet verkocht zijn na de uitverkoop.

Graag gaan we in gesprek met ondernemers en organisaties. En zorgen we voor een snelle en effectieve match tussen vraag en aanbod. Natuurlijk hopen we op een vliegwieleffect en worden collega’s uit het werkveld ook enthousiast gemaakt. Wij zijn Omarm Groningen. We omarmen armoede en brengen samen met ondernemend Groningen vraag en aanbod bij elkaar.

Wat onderneem jij?