Paul Papo

Maripaan Groep

“Ik hoop zelf in mijn directe omgeving de wereld een beetje beter te maken en mensen via Omarm Groningen te inspireren om ook sociaal aan de slag te gaan.”

“Mensen, daar draait het allemaal om. Mijn compagnon en ik zijn gek van mensen. En ook van eten eigenlijk. Daarom zitten wij helemaal op onze plek in de supermarkt. We hebben 14 supermarkten in het Noorden en proberen samen met mensen mooie ondernemingen neer te zetten.

We vinden het leuk om, met onze onderneming, medewerkers verder te ontwikkelen. Met onze medewerkers willen we bijvoorbeeld goede doelen een warm hart toedragen. Dit doen wij met Maripaan Teaming, een goede doelen stichting waarmee we lokale goede doelen steunen.

Dit werkt als volgt: medewerkers kunnen van hun periodesalaris 1 euro inleggen. Ook klanten dragen hun steentje bij, zij hebben de mogelijkheid om hun statiegeldbon te doneren. Zo worden de inkomsten van Stichting Maripaan Teaming gevormd. Dit geld gaat altijd naar specifieke projecten, die met zorg worden uitgezocht. Medewerkers kunnen natuurlijk goede doelen aandragen. We proberen zo goed mogelijk te kijken naar waar we kunnen helpen en een verschil kunnen maken. Dat maakt het mensenwerk. Het geld wordt niet allemaal in één grote pot gestoken.

Daarbij komt dat het bedrag ook compleet aan het doel besteed kan worden. Maripaan Groep dekt namelijk de kosten van bijvoorbeeld drukwerk en administratie. Maar we steunen met Maripaan Teaming de goede doelen ook met spandiensten. Zo hebben we bijvoorbeeld een circus in Groningen georganiseerd, waar 500 eenzame ouderen samen een fantastische voorstelling konden bezoeken. Ook zijn we een dag met kinderen van de Voedselbank naar een pretpark geweest. Zo bezorgen we mensen een leuke dag. Aan de ene kant biedt Maripaan Teaming dus helpende handen en aan de andere kant helpen we financieel.

Dat maakt ook dat Omarm Groningen een mooi initiatief is. Geld doneren is één, maar je kan ook op andere manieren bijdragen. Als ondernemer in welke branche dan ook kun je je expertise, vaardigheden en kennis delen. Ook daarmee kun je bijdragen aan sociale doelstellingen zoals het bestrijden van armoede.

Daarbij komt dat Omarm Groningen inspirerend is. Ook voor mij. Ik kom alweer mooie ideeën tegen waarmee ik zelf ook iets kan. Zo wil ik anderen ook inspireren met mijn voorbeelden. Ik hoop zelf in mijn directe omgeving de wereld een beetje beter te maken en mensen via Omarm Groningen te inspireren om ook sociaal aan de slag te gaan. Zodat meer ondernemers de wereld om zich heen een stukje beter maken en we een beweging op gang brengen.”