Monique Hofstede

Moving Spirits

“Ik weet zeker dat wij anderen inspireren want dat horen we regelmatig. En wij laten ons ook graag inspireren. Door voorbeelden te delen kun je nieuwe ideeën opdoen of je kunt nadoen wat een ander doet.”

“Moving Spirits is dé Europese online groothandel in sterke dranken. Wij bieden zakelijke klanten, in Europa en daarbuiten, een breed assortiment sterke dranken uit voorraad tegen concurrerende prijzen. Wij opereren in een zeer concurrerende markt en onderscheiden ons onder meer door onze teamspirit. We doen ons uiterste best een goede werkgever te zijn voor onze medewerkers en streven naar betrokkenheid.

Maar we houden het daar niet bij. Want niet alleen goed werkgeverschap is belangrijk. Wat mij drijft in het leven is het bijdragen aan de wereld om mij heen. Zo zet ik mij persoonlijk bijvoorbeeld in om jonge ondernemers te coachen en onderwijsactiviteiten gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen te ondersteunen. Daar heb ik ervaring in en zo kan ik daar anderen mee helpen. Maar ook organisatie breed draagt Moving Spirits bij aan de wereld om haar heen.

Met onze eigen Springtime Foundation willen wij mensen in achterstandsposities kansen bieden of een geluksmomentje bezorgen. We ondersteunen goede doelen die hierbij passen en zetten ons hiervoor in. Elke medewerker krijgt jaarlijks een persoonlijk goede doelen- budget, dat naar eigen inzicht mag worden besteed. En iedereen krijgt de mogelijkheid één dag per jaar betaald vrijwilligerswerk te doen.

In december bijvoorbeeld hebben twee collega’s als kerstmannen kerstpakketten van de actie Kerst050 rondgebracht bij minima in de stad. Eén dag in onze tijd en één dag in hun eigen tijd. Dat geeft ons een goed gevoel en de ontvangers vonden het ook geweldig! Niet iedereen maakt gebruik van zijn betaalde vrijwilligerswerkdag. Maar het is wel een onderwerp geworden dat besproken wordt. Mensen om ons heen worden zich bewuster van hun maatschappelijke rol.

Naast dat wij graag iets willen doen voor mensen in achterstandsposities, planten wij zelf een boom voor elke order die geplaatst wordt. Dit gebeurt in samenwerking met Het Groninger Landschap. Vaak gaan er dan ouders of zakelijke relaties mee om de bomen te planten. Wij hopen over een aantal jaren een wandeling door ons eigen bosje te kunnen maken.

Mijn advies aan andere ondernemers is: begin, ga iets doen en dan merk je gaandeweg wel wat bij je past. Zoek een goed doel dat dicht ligt bij jou als mens of bij je business. Dan is het makkelijker om dit in je business te integreren. En laat je inspireren.

Ik weet zeker dat wij anderen inspireren want dat horen we regelmatig. En wij laten ons ook graag inspireren. Door voorbeelden te delen kun je nieuwe ideeën opdoen of je kunt nadoen wat een ander doet. Ook daarom omarm ik dit initiatief.

Als je behoefte hebt om eens met iemand hierover te sparren, neem dan contact op. Ik denk graag met je mee.”

monique@movingspirits.nl