Liz en Gerard Beekman

“De meeste voldoening krijg je door een goed gevoel te leveren, in plaats van altijd denken aan dat financiële plaatje.”

“Mijn man Gerard, die op de foto staat, is in 2008 zelf begonnen met een installatiebedrijf genaamd GB Installatietechniek, waar zowat alles geïnstalleerd wordt wat met gas, water en elektra te maken heeft. Via via kwamen wij in aanraking met wat mensen van Omarm Groningen. Al snel werd ons verteld dat er sponsors nodig waren voor de Zeecontainer.

Het bedrag dat wij sponsoren zorgt ervoor dat kindertjes uit de buurt, die zelf geen sinterklaas vieren, wat leuks krijgen. Van het geld is door Wij Corpus namelijk een enorme zak met pepernoten gekocht, zodat alle kindjes wat lekkers in hun schoen ontvangen. Over de vraag of wij wilden sponsoren hoefden we niet lang na te denken. Natuurlijk deden we mee.

Gerard en ik hebben zelf twee kinderen en samen hebben we het goed voor elkaar. Wij hebben de mogelijkheid goed voor onze kinderen te zorgen. Als die mogelijkheid er niet is doet dat pijn denk ik. Dat gun je niemand. Je wilt namelijk altijd het beste voor je kinderen doen. Het is daarom belangrijk af en toe een hand te reiken naar iemand die het minder heeft. Dat is er bij ons vanaf jongs af aan met de paplepel ingegoten.

Het is bij ons een stuk intrinsieke motivatie om met deze initiatieven mee te doen. Belangeloos iets kunnen doen. Zonder te kijken naar het prijskaartje dat in deze maatschappij overal aan hangt. De meeste voldoening krijg je namelijk door een goed gevoel te leveren, in plaats van altijd te denken aan dat financiële plaatje.”