Leo Kruijer

Sixt

“Juist in deze tijd is het belangrijk je menselijke prioriteiten op een rijtje te zetten. Iedereen heeft het zwaar. Het zijn de kleine daden waar je anderen mee helpt.”

“Sixt is inmiddels een van de oudste autoverhuur bedrijven van de wereld, opgericht in 1912 door de grootvader van onze huidige directeur. Wij zijn een hecht familiebedrijf. Elke vestiging heeft een eigen cultuur hoewel overal eenzelfde familiare sfeer heerst. De uitdaging blijft hetzelfde maar het speelveld verschilt overal.

Ik ben geboren in Winschoten en kom dus uit de provincie. Na mijn opleiding bedrijfskunde ben ik bij een Sixt vestiging in Duitsland terecht gekomen. Afgelopen maart kwam hier in Groningen een vacature vrij. Ik hoorde mijn roots roepen en besloot dat het tijd was om terug te gaan. Helaas ontstond er direct een crisis door het COVID-19 virus. Wij hebben daar een flinke klap van gekregen de afgelopen tijd. Toch zijn we dapper genoeg om inmiddels ook weer nieuwe dingen op te starten.

Daarom zijn wij een project met de voedselbank aangegaan. Zij hadden vervoersmiddelen nodig om voedselpakketten langs te brengen bij mensen die dat hard nodig hebben. Normaal gesproken halen de mensen hun pakket zelf op, maar dat was onmogelijk door de intelligente lockdown. Onze vloot stond in die tijd behoorlijk stil. De auto’s hadden we toch. Waarom zouden we er dan geen goede daad mee verrichten?

Voor ons is het een kleine moeite en het is ontzettend dankbaar werk. We krijgen af en toe een foto toegestuurd van de vrijwilligers die onze vervoersmiddelen gebruiken. Het geeft een goed gevoel en het is fijn om als bedrijf achter zo’n project te staan.

Natuurlijk is onze sector zwaar getroffen. Juist in deze tijd is het daarom belangrijk je menselijke prioriteiten op een rijtje te zetten. Iedereen heeft het zwaar. Het zijn de kleine daden waar je anderen mee helpt. Sixt geeft mij de vrijheid deze keuzes te kunnen maken. Ik zou niet meer in de spiegel kunnen kijken als ik het niet had gedaan.”