Jan Weidgraaf

Omarm Groningen Jan Weidgraaf

“Alle ondernemers uit het winkelcentrum vormen een eenheid. Zowel met elkaar als met onze klanten. Een eenheid waarin we elkaar helpen en bijdragen aan iets groters. Dat vind ik belangrijk en daar sta ik voor.”

“Twee maanden geleden werd ik gevraagd als voorzitter van de Ondernemersvereniging Helpman. Het vorige bestuur heeft zicht vooral op het online aspect gericht. Ontzettend goede initiatieven, maar als een man van de oude stempel heb ik daar geen grip op. Daarom wil ik juist alle aandacht naar de fysieke winkels trekken, online shoppen doet iedereen al.

Zo gaven wij laatst gratis chocolaatjes weg van Banketbakkerij Borgman. Zij bieden hun chocolade aan voor een lage prijs, wij delen het uit. Met zulke acties probeer ik iedereen bij ons winkelcentrum te betrekken. Elk lid mag zo’n actie te bedenken, om zo een goede roulatie te krijgen voor alle branches en een ieder een kans te bieden zijn of haar bedrijf in the picture te zetten.

Het moet voor de ondernemers een voordeel zijn zich bij de vereniging aan te sluiten. Zij moeten zichzelf niet zien als donateur. Er moet verbinding ontstaan, om de ondernemers zo een kans te geven zichzelf te ontwikkelen. Ik zie het voor me als een win-win situatie waar we als ondernemers meer contact creëren onderling, maar waar we ook kijken naar het grote belang in plaats van naar onszelf als individu.

Er zijn verschillende projecten waar we ons nu al voor inzetten. Op 11 november hebben we 2100 snoeppakketjes uitgedeeld aan kinderen. Daarnaast ben ik bezig met het regelen van een viskraam voor op het Helperplein. Dat klinkt misschien als een nutteloos project, maar het is juist erg belangrijk omdat een viskraam een sociaal punt is. Er zullen mensen samenkomen, en dit zorgt voor meer samenhang in de buurt.

Ik heb meegewerkt aan een project genaamd ‘Ieder kind heeft recht op een boek’ waar we kinderen tot 14 jaar, die nog nooit een eigen boek hebben gehad, een boek cadeau gaven. Het was verschrikkelijk mooi daarmee te helpen. Daarom wil ik me vaker inzetten voor zulke projecten. Dat kan goed in combinatie met mijn nieuwe functie in het bestuur van het winkelcentrum. Onze ondernemers helpen graag mee.

Zo komt er waarschijnlijk een samenwerking met Domino’s, waar we een dag organiseren om pizza’s uit te delen aan kinderen die dat nog nooit gegeten hebben. Op die manier dragen wij als winkelcentrum bij aan een sociale beweging, en denken we niet alleen aan onze inkomsten. Alle neusjes draaien hierdoor weer dezelfde kant op.

Alle ondernemers uit het winkelcentrum vormen dus een eenheid. Zowel met elkaar als onze klanten. Een eenheid waarin we elkaar helpen en bijdragen aan iets groters. Dat vind ik belangrijk en daar sta ik voor.”