Henk van der Veen

“Het is fijn iets te kunnen leveren aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Dat raad ik iedereen aan.”

“De hoofd locatie van In de Roos aan het Overwinningsplein heb ik al een flinke tijd, sinds 2001. Daar hebben we een grote werkplaats en komen alle grote opdrachten binnen. We doen veel in de culturele- en onderwijssector. Zo maken we bijvoorbeeld bloemstukken voor de Stadschouwburg, MartiniPlaza en De Oosterpoort. Daarnaast heb ik sinds drie jaar een dependance aan de Vismarkt.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Ik ben daar al jaren mee bezig, sinds ik een documentaire heb gezien over de vreselijke arbeidsomstandigheden in Afrika. Twee jaar geleden zijn wij daarom gecertificeerd duurzaam geworden. Op alle fronten. Toen dat label eenmaal bestond hebben we dat direct opgepakt. Het is een mooie beweging. Hoe duurzamer wij inkopen, hoe meer kwekers die overstap ook maken.

Naast duurzaam pakken wij de dingen ook graag lokaal aan. In de zomer verkopen wij alles lokaal en biologisch. Ik vind het belangrijk om dingen, waar dat kan, in de omgeving op te pakken. Al dat gereis over de wereld voor spullen is lang niet altijd nodig. Zo probeer ik mijn omgeving een steuntje in de rug te bieden.

Dat doe ik ook met de ondernemingsvereniging van het Overwinningsplein. Daar ben ik voorzitter, maar we zijn een hecht team waar iedereen gelijk is. Met z’n allen pakken wij de buurt aan en helpen we als dat nodig is. Met Sint-Maarten hebben we een lading snoep gestuurd naar scholen uit de omgeving. Ik ben altijd enthousiast over zulke initiatieven maar onze portemonnee moet het wel mogelijk kunnen maken. Ook hier komt dat lokale aspect weer duidelijk naar voren.

Samen met WIJ Corpus hebben we vaker overleg over wat wij voor de buurt kunnen betekenen. Zo ontstond er een speciale dag voor alleenstaande moeders die door het coronavirus vereenzamen. Met mijn winkel stel ik materiaal beschikbaar, zodat zij een middag of avond druk bezig kunnen met het maken van mooie bloemstukken.

Het zijn kleine groepen die soms vergeten worden maar het wel heel moeilijk hebben. Deze acties maken de wereld daarom een stukje mooier. Bovendien is het fijn iets te kunnen leveren aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Dat raad ik iedereen aan.”