Hans Huiting

Computerbank

“Aan dit project hoeven we niet te verdienen. Wij vinden de blije gezichten van mensen belangrijker dan een paar tientjes extra verdienen.”

“De Computerbank bestaat nu vijf jaar en grossiert al die jaren in gebruikte laptops, computer, tablets en telefoons. We zijn begonnen met een voorraad van 600 vaste computers die we in bruikleen hebben verstrekt aan mensen die geen computer hadden. Via diverse organisaties werden ze aan de man gebracht. De ene week hadden we drie aanvragen en de andere week tien. Het liep hartstikke goed. We hadden de computers kunnen verkopen maar in bruikleen verstrekken leek ons beter. Op die manier hadden onze vrijwilligers een dagtaak en konden we mensen blij maken!

De Computerbank is ontstaan uit de samenwerking met DIG050. Zij verzorgden al computercursussen en repareerden ook computers op kleine schaal. Hoe we aan de apparaten komen? Soms zijn er bedrijven die de laptops over hebben. Deze doneren zij dan aan ons. Dat is super mooi.

Naast computers verzamelen we eigenlijk alles in deze trant. Ook tablets, telefoons en mobiele Wi-Fi routers. Sinds twee jaar hebben we ons project leenlaptops opgestart. Dat houdt in dat we laptops uitlenen aan basisscholen. Die stellen ze dan beschikbaar aan hun leerlingen. Aan het einde van het schoolseizoen krijgen we ze weer en worden ze klaar gemaakt voor het volgend schooljaar. Het loopt allemaal super goed.

Wij denken zo: je kan € 500,- verdienen maar ook een super mooie dag hebben door anderen te helpen. Die keuze was voor ons snel gemaakt. Het voelt goed je in te zetten voor zo’n project.”