Elzelou Grit

Omarm Groningen Yspeert

“Iedereen binnen ons bedrijf vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn bij onze omgeving.”

“Als advocaat bestuursrecht en omgevingsrecht bij Yspeert pak ik veel werk samen met mijn collega’s aan. We zijn een samenwerkend team en dat bevalt mij erg goed. Yspeert is bovendien een fijne organisatie om te werken. Al was het vroeger niet mijn droom om advocaat te worden vind ik het bestuursrecht bijzonder leuk omdat het niet over geldgeschillen onderling gaat. In mijn werk staan de grotere belangen waar de overheid bij betrokken is centraal.

Iedereen binnen ons bedrijf vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn bij onze omgeving. Daar werken we bijvoorbeeld aan door samenwerkingsverbanden op te zetten met een aantal maatschappelijke organisaties. Bij een samenwerking met zo’n organisatie maken we gebruik van elkaars netwerk en delen we kennis en/of middelen. Organisaties kunnen bijvoorbeeld bij ons komen voor snel juridisch advies over een concrete kwestie.

Zo’n samenwerking hebben wij bijvoorbeeld met Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Zij bieden hulp aan slachtoffers, getuigen én plegers van geweld. En met Stichting Karangbungoo, een stichting die het basisonderwijs in Gambia structureel op een efficiënte en effectieve wijze stimuleert.

Daarnaast faciliteert Yspeert actief collega’s om maatschappelijke nevenfuncties te verrichten. Collega’s hebben rollen bij organisatie zoals: Revalidatie Friesland, Stichting de Lawei, Investeringsfonds Groningen en Stichting Ronald McDonald.

Daarom vinden we Omarm Groningen zo’n mooi platform. Als je een idee hebt voor een actie dan faciliteert Omarm dat geweldig. Zij hebben de connecties bij de organisaties waarom het draait en de structuur om zo’n actie snel en professioneel op te tuigen. Tijdens onze Sinterklaasactie, met als doel zo veel mogelijk cadeaus te verzamelen voor kinderen die thuis onvoldoende middelen hebben om Sinterklaas te vieren, zochten wij naar een manier om zo veel mogelijk externe partijen uit te nodigen om mee te doen. Omarm Groningen biedt een laagdrempelige manier tot actie. Met heel ondernemend Groningen bij elkaar, zodat iedereen kan meedoen.”