Winkeliersvereniging Overwinningsplein sponsort Sinterklaasfeest

Omarm Groningen Pepernoten

Nóg een fijne sinterklaasactie: winkeliersvereniging Overwinningsplein sponsort in geld de Sinterklaas viering in de wijk.

Voor alle gezinnen die het niet altijd even makkelijk hebben. Naast de sponsoring regelt de vereniging ook een lading pepernoten voor de kindjes.

Normaal gesproken ziet het er als Sinterklaas in ons landje is heel anders uit op het Overwinningsplein. Elk jaar vindt daar een groot Sinterklaasfeest plaats. Met cadeautjes en veel snoepgoed. Vanzelfsprekend komt Sinterklaas zelf ook nog even een bezoekje brengen, samen met zijn Pieten.

Helaas kon dit mooie gebeuren dit jaar door het coronavirus niet doorgaan. Het budget was er wel, dus zocht de winkeliersvereniging een andere manier dit geld te besteden. Zij hoorden via Omarm Groningen dat Wij Corpus een bijeenkomst organiseerde voor kinderen, om die namens Sinterklaas te verwennen. Dat sloot mooi aan bij hun wens om iets voor de wijk te doen.

Marjan, bestuurslid van de vereniging vertelt: “Wij willen dat de wijk weet dat we er voor ze zijn. Wat is er nou leuker dan een kindje op deze manier blij te maken. Natuurlijk is niet iedere winkel de geschikte winkel om aan kinderen te doneren. Daarom doen we dit vanuit de vereniging. Zo heeft iedere ondernemer het gevoel iets bij te dragen.”