Voedselbos viert hoogste punt met ondernemende pioniers

Langzaam maar zeker verrijst in het Voedselbos te Glimmen een bijzonder gebouw: het Educatiecentrum. Het centrum wordt het kloppend hart van het Voedselbos, dé plek waar kennis en ervaring worden gedeeld, inspiratie wordt opgedaan, lezingen, proeverijen, cursussen en workshops gehouden worden en lokaal voedsel wordt geproduceerd. Na anderhalf jaar is het hoogste punt van de bouw bereikt. Dat ze zover zijn gekomen, willen ze vieren. Dat doen zij graag op vrijdag 16 juni van 16:00 – 18:00 uur in het bijzijn van wethouder Kirsten de Wrede en met ondernemende pioniers: ondernemers die als baanbrekers de totstandkoming mede mogelijk hebben gemaakt. En met nieuwe ondernemers die ook de regio willen versterken en willen investeren in een duurzame en inspirerende toekomst.


Voedselbos-pioniers

Het Voedselbos is gestart in 2018 en inmiddels uitgegroeid tot een stichting met ruim 50 vrijwilligers en een bruisende Voedselbos-gemeenschap van ‘pioniers’ die het initiatief ondersteunen. Net zoals in een gewoon bos pioniers – wilgen, elzen en berken – nodig zijn om de weg voor te bereiden voor andere, meer kwetsbare soorten, heeft het Voedselbos behoefte aan pioniers die ervoor zorgen dat het Voedselbos zich verder kan ontwikkelen. Dat kan door vrijwillig te komen helpen, en ook door financieel bij te dragen aan de voltooiing van het Educatiecentrum. Door pionier te worden en de laatste fase van de bouw te sponsoren, draag je bij aan een duurzame toekomst en kun je jouw betrokkenheid bij de regio concreet vormgeven.

Kansen voor Ondernemers

Daar kan zeker iets tegenover staan, want Voedselbos te Glimmen biedt legio kansen aan ondernemers om bijvoorbeeld toekomstig gebruik van de unieke vergaderlocatie, een teambuildingssessie in de natuur of een rondleiding met voedselbosproeverij. Op 16 juni vertellen zij je hierover graag meer!

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.voedselbosglimmen.nl . Het Voedselbos ligt aan de Meentweg 22A in Glimmen.