Univé voor mobiliteit en veiligheid

Univé zorgt voor zekerheid. De verzekeringsmaatschappij doet dat al sinds 1794 vol passie. Zoals zij het zelf zeggen: zonder winstoogmerk, mét oog voor elkaar. Bovendien zoekt het bedrijf altijd naar manieren om iets terug te doen voor de maatschappij. Dat kan op veel manieren.

Zo houdt Univé zich bijvoorbeeld bezig met mobiliteit, door te ondersteunen in het ANWB Kinderfietsenplan, en veiligheid, waarbij de focus vooral ligt op het voorkomen van vervelende situaties. Annelies Bult, projectmanagement Ondersteuner van Univé vertelt waarom: “Binnen Univé zijn projecten zoals deze een onderdeel van je baan. Het werk gaat niet slechts over verzekeringen afsluiten en adviezen geven, maar ook over belangrijke maatschappelijke thema’s als preventie, vitaliteit, mobiliteit, ouderenzorg en mantelzorg. Dat maakt werken bij Univé zo mooi.”

Univé heeft al geruime tijd wat lijntjes lopen bij Omarm Groningen. Want ondanks dat Univé een landelijk bedrijf is pakken ze graag projecten in eigen regio aan. Vandaar dat ze al een tijdje zochten naar een actie die bij hen aansloot.

En daar was het ANWB Kinderfietsenplan, dat fietsen uitgereikt aan kinderen onder de 12 jaar. Omarm Groningen zag een match en bracht beide partijen samen. Annelies is enthousiast over het plan: “Het past precies bij de coöperatieve gedachte van Univé, deels omdat we veel bezig zijn met mobiliteit maar ook omdat dit project erg lokaal gericht is. Zo hopen we iets voor de regio te betekenen. We leveren zo veel mogelijk fietsen en met ons netwerk kunnen we veel mensen bereiken.

En Univé wil meer. De verzekeraar houdt zich als zekerheidsmerk bezig met het voorkomen en het beperken van schade. Daarom houdt Univé acties met bijvoorbeeld rookmelders, omdat deze vanaf juli 2022 verplicht zijn. Het bedrijf checkt graag of alles veilig is in huis, beginnend bij de kinderkamers. Daar blijft het niet bij. Stopcontacten, CV ketels en rookmelders, het hele huis wordt goed bekeken. Annelies: “We zijn een verzekeraar en onze brandverzekering is erg belangrijk binnen ons pakket. Daarbij is voorkomen en beperken altijd beter dan schade herstellen.”

Het bedrijf kijkt uit naar de acties met Omarm Groningen die op de planning staan en Annelies heeft er zin in: “Projecten als deze zijn altijd al een vast onderdeel van Univé geweest, maar we willen ons nog prominenter inzetten. Het is zo makkelijk om te denken dat alles vanzelf wel goed komt. Uiteindelijk moet het wél gebeuren en daarbij komt alle hulp van pas.”