SKSG verzorgt een Maaltyd

De SKSG kwam begin november met een nieuw project: Maaltyd. Daarmee bieden zij smakelijke en gezonde kant-en-klaar maaltijden voor alle ouders en verzorgers die wel wat extra tijd kunnen gebruiken.

Guido Heeringa, manager Klant & Markt legt ons uit waarom de maaltijden zo gewild zijn: “Een tijd geleden is de SKSG een brainstorm-sessie gestart om meer activiteiten te bedenken vanuit onze strategische koers. Wij staan voor gelijke kansen voor ieder kind, ook buiten SKSG. Om te onderzoeken wat wij voor kind en ouder konden betekenen zijn wij het gesprek met beiden aangegaan en daar kwam één ding duidelijk naar voren. Ouders komen tijd te kort. Een moment van rust met hun kinderen waarin ze niet aan het rennen zijn naar de voetbal- of hockeyclub.”

Tijd, daaraan wil SKSG een steuntje in de rug bieden. En die tijdswinst is in de avond het meest gewenst, wanneer kids van een drukke school/BSO dag thuiskomen en ouders net terugrijden van een dag kantoor of school. In deze avondspits kunnen de gezinnen volgens Guido wel wat extra minuten gebruiken en daar is Maaltyd uitgerold. Guido is enthousiast: “Onze maaltijden zijn naast makkelijk, ook nog erg gezond! Een van de grootste issues, naast de tijd die het kost om een gezond maaltje te maken, zijn de smaken die kinderen kennen. Een kind moet iets 15 keer proeven voordat hij weet of hij het lekker vindt. Die wens om gezond te eten is er dus wel, maar het lukt niet altijd.”

Dus biedt Maaltyd de oplossing: snelle en gezonde maaltijden. “We hebben met veel kinderen gesproken over eten en hebben ook smaak experimenten met ze gedaan, waardoor we erachter kwamen hoe kinderen gezonde maaltijden wél waarderen. Daarvoor hebben we nauw samengewerkt met het Voedingscentrum en Stichting Kindervoeding. Zo ontdekten we dat er nog een hele wereld te winnen valt op het gebied van smaken met kinderen.”

Daarnaast is er, met behulp van Omarm Groningen, een samenwerking ontstaan tussen Maaltyd en Stadjerspas, om de maaltijden voor Groningers die lid zijn nog goedkoper aan te kunnen bieden. De prijs van een gerecht staat daardoor nu gelijk aan de ingrediënten die erin zitten. Bovendien kun je alle gerechten met recept op de website terugvinden. Dat vindt Guido belangrijk: “Door onze maaltijden ook op de website aan te bieden hopen we dat het voor gezinnen makkelijker wordt onze gerechten thuis zelf te bereiden. Maar we zien dat veel gezinnen niet over een eigen oven beschikken. Dat is zonde, want in een magnetron gaat er veel van de  smaak verloren. Daarom zijn we bezig met een ‘oven-actie’ zodat we zo veel mogelijk ouders van een nieuwe oven kunnen voorzien.”

Juist! Dus gun jij gezinnen een heerlijk gezonde Maaltyd en doneer je graag iets voor de over-actie? Schroom dan niet om dat Guido te laten weten. De pilot van Maaltyd loopt tot januari, maar Guido wil graag langer door: “We zijn op zoek naar donateurs, zodat we de prijs voor de Stadjespashouder zo laag mogelijk kunnen houden. Dat gaat niet zonder subsidie of financiering. We willen dit project graag zo lang mogelijk blijven uitvoeren en hebben daar steun bij nodig. Dan kunnen we de pilot verlengen en wellicht uitbreiden over de gehele stad!”

Wil jij de SKSG ondersteunen in dit project, of wil je een donatie doen voor een oven?

Stuur een mail naar:

G.Heeringa@sksg.nl