SKSG doneert fietsen aan kinderen basisscholen

SKSG Kinderopvang doneert in samenwerking met Omarm Groningen en Spaak Koffie & Koers achttien fietsen aan vijf verschillende basisscholen in Groningen.

Twee blije kinderen stapten donderdag 18 maart op de eerste twee fietsen op het schoolplein van de openbare Jenaplanschool Swoaistee in Lewenborg.

Niet elk kind heeft een fiets

Het is niet voor alle kinderen in de stad en regio vanzelfsprekend om een eigen, goede fiets te hebben. Hierdoor is het voor sommige kinderen erg lastig om mee te doen aan uitstapjes en activiteiten die niet in de buurt van de school zijn. Omarm Groningen was al geruime tijd bezig om voor deze kinderen stevige fietsen van goede kwaliteit te regelen.

De droom van SKSG als maatschappelijk betrokken organisatie is: gelijke kansen voor álle kinderen. Zij haken dus graag aan bij het project van Omarm Groningen. Samen met Spaak Koffie & Koers zijn er nu achttien stevige kinderfietsen rijklaar.

De fietsen worden verdeeld over de basisscholen Swoaistee, CBS Tamarisk, OBS Pendinghe, OBS De Sterrensteen en OBS Karrepad. Met al deze scholen heeft SKSG een goede relatie, dus ook tijdens BSO-uren komen de fietsen voor deze kinderen heel goed van pas.