Project Schoencadeaus

Enactus, een internationaal samenwerkingsverband tussen studenten, het hoger onderwijs en het bedrijfsleven. Dat klinkt een beetje droog, maar samen zetten ze zich in voor geweldige acties in hun omgeving.

Zo heeft de organisatie in Groningen De Feestjesfabriek opgezet, waar ze werken aan gelijke kansen voor ieder kind. Met deze actie maken ze het mogelijk om middels een one-for-one model iedereen een kans te geven zijn of haar verjaardag te vieren. De opbrengst van de kinderfeestjes die ze organiseren wordt namelijk gebruikt om gratis feestjes weg te geven aan minderbedeelde kinderen.

Femke, die in de organisatie zit, vertelt: “Ik vind dit soort projecten enorm belangrijk. Eén op de vijf kinderen in Groningen kan zijn of haar verjaardag niet vieren. Dat is iets waar ik me voorheen niet bewust van was. Daarom vind ik het zo fijn op deze manier iets bij te kunnen dragen.”

Nu met Corona worden er helaas nog weinig feestjes gevierd. Maar de groep zit niet bij de pakken neer en bedenkt een nieuw initiatief. Project Schoencadeaus. Een actie waarbij er cadeaus zijn verzameld voor in de schoenen van kinderen die dat normaal niet krijgen. Enthousiast wordt dit idee ontvangen.

Femke: “Al vrij snel hadden we zestig aanmeldingen van gezinnen die interesse hadden. De volgende stap was het verzamelen van de cadeaus. Daarvoor hebben we contact gezocht met de Hema en De Pepernotenfabriek, beiden waren enthousiast om te sponsoren en hebben een lading cadeaus en snoepgoed geleverd.”

En om daarnaast nóg meer cadeau te doen heeft de groep een open tikkie gestuurd naar alle mensen binnen hun eigen kringen. Zo hebben ze 300,- bij elkaar gesprokkeld om de schoentjes van kinderen te vullen. De gehele opbrengst is verdeeld over zestig schoenendozen die op 3 december door blije ouders in ontvangst zijn genomen. De Sint was ook blij, want zo werd er weer wat werk uit zijn handen getild.