Pro bono data-oplossing voor non-profit organisaties

Non-profit organisaties die zich inzetten voor een maatschappelijk, sociaal of duurzaam doel en denken meer impact te kunnen maken door slim gebruik van data, komen in aanmerking voor een gratis data-oplossing. IT-bedrijf New Nexus uit Haren wil een van deze organisaties graag pro bono met haar expertise ondersteunen onder de noemenr New Nexus For Good.

Initiatiefnemers

New Nexus zorgt als bedrijf niet alleen goed voor zichzelf, maar ook voor de wereld om hen heen. Jaarlijks verdelen de medewerkers samen via het ‘ik-wij-zij principe’ een deel van de winst over initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, onderlinge saamhorigheid en aan maatschappelijke thema’s. Dat kan bijvoorbeeld gaan over sport, duurzaamheid of goede doelen. Naast geld maakt New Nexus hier nu ook tijd voor vrij. Twee medewerkers van het bedrijf, Business Intelligence consultants Annemijn van der Vaart en Brenda Loznik, zijn de initiatiefnemers van New Nexus For Good.

Dashboard of data-analyse

Brenda Loznik: “Met New Nexus For Good willen we non-profit organisaties die zich inzetten voor een maatschappelijk, sociaal of duurzaam doel en zelf de kennis en middelen niet hebben, met onze expertise ondersteunen bij gebruik van data. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een dashboard, het uitvoeren van een data-analyse, een quick scan van het datalandschap, het ontwikkelen van een voorspellend model of een ander project waarmee we de organisatie kunnen ondersteunen. Met als doel in korte tijd samen een zo groot mogelijke positieve impact maken.”

Tot 1 maart aanmelden

Organisaties kunnen zich nog tot 1 maart aanmelden voor New Nexus For Good. Na de sluitingsdatum worden de ingezonden projecten beoordeeld op haalbaarheid en impact. In totaal heeft New Nexus ongeveer 200 uur pro bono te vergeven. In juni 2023 werkt een team van BI consultants, data analisten, data engineers en data scientists gedurende een volle week samen om het geselecteerde idee om te zetten in een Proof of Concept of werkende oplossing.

Expertise breed inzetten

Annemijn van der Vaart: “Deze keer ligt de nadruk op het gebruik van data, maar een volgende keer helpen we misschien bij de ontwikkeling van een app of de ontwikkeling van een strategie. Zo willen we de expertise binnen New Nexus op het gebied van Data Solutions, Software Solutions en Management & Consultancy zo breed mogelijk inzetten.”

Link voor meer informatie: https://newnexus.nl/new-nexus-for-good/