Ondernemers ontdekken Omarm Groningen

In 2020 realiseerden Groninger ondernemers maar liefst 40 projecten voor mensen in armoede. Vier ondernemers verbonden zich als ambassadeur, 11 ondernemers bedachten een inspirerend idee. Laptops, ict-hulp, spellen, poffertjes, Sinterklaascadeau’s, wooncheques, kennis en geld. Het is een greep uit de opbrengst van het eerste jaar Omarm Groningen.

Matchmaker Erwin Mulder is blij: ‘Dit is boven alle verwachting. We hebben Omarm Groningen neergezet en ondernemers kunnen bereiken. De aanpak van Omarm werkt.’ Feiten en weetjes uit het eerste jaar zijn in een infographic bij elkaar gezet.

Ook Irma Noorbergen, collega-matchmaker is dik tevreden: ‘Dit is prachtig mooi werk, we halen de vragen op van maatschappelijke instellingen en zoeken daar de goede match bij vanuit ondernemers. Het animo dat we in het ‘corona’-jaar 2020 aantroffen bij ondernemers was hartverwarmend. En ook de maatschappelijke instellingen weten ons nu goed te vinden voor hun concrete hulpvraag. Al die matches hebben heel wat glimlachen opgeleverd. De mooie resultaten van ons eerste jaar geven een enorme boost aan het team om Omarm Groningen in 2021 te laten groeien.’