Ondernemers geven gul met Sinterklaas

Het Sinterklaasfeest raakt een snaar bij ondernemers, want er is uitbundig veel gegeven.

Maar liefst vier acties leverden zo veel cadeaus op dat de Pieten hard moesten werken om ze op tijd bij de kinderen te bezorgen. Het is gelukt! En bovendien is het een prima reden om als ondernemer je netwerk bij langs te gaan.

Winkeliers van het Overwinningsplein organiseerden een Pepernotenactie voor WIJ. Winkeliers van Helpman hielpen de goedheiligman met 1.000 euro voor Kids United. De Noorderlijke Online Ondernemers zamelden ruim 400 cadeaus in. Kledingbank De Zeecontainer, de Voedselbank en de stichting Ik Trakteer deelden de cadeaus uit aan gezinnen met een smalle beurs. Bij Yspeert advocaten overheerst dankbaarheid voor de enorme hoeveelheden cadeaus die na hun oproep binnenstroomden. Ook deze cadeaus gingen naar de kinderen via De Zeecontainer en de Voedselbank.

Woordvoerder Yspeert advocaten Martine Millet: ‘Wat kunnen we samen veel. Er kwam zoveel energie vrij. Geweldig hoe gul er gegeven is. We hopen dat het voor de kinderen een heel fijn Sinterklaasfeest is geweest.’

Dankbaar

De Voedselbank meldt dat alle cadeaus bij de kinderen zijn bezorgd en dat ze hier super blij mee waren. ‘Fantastisch dat jullie een bijdrage hieraan hebben geleverd!!! We zijn hier dankbaar voor!’

Missie geslaagd

Kledingbank De Zeecontainer was -net als de Voedselbank en Quiet- tijdelijk een pakhuis van Sinterklaas. Ook hier enthousiasme en energie. Op pakjesavond beantwoordt drijvende kracht van De Zeecontainer Natascha Snoek nog een noodoproep: ‘Tring Tring… het is 20:10 uur als de telefoon gaat. Het is Sinterklaas en die vertelt mij het volgende. Er is een meisje dat geen sinterklaaskadootje kan krijgen, want die ligt bij de PTT-post en ze had een zware migraine-aanval. Sinterklaas vraag mij of er bij pakjeshuis 15 nog kadootjes zijn die gebracht kunnen worden naar dit meisje. (…) om 20:55 uur zijn de cadeaus ingepakt en wel afgeleverd. Missie geslaagd, Sint. Alle spanning eruit. Tot volgende jaar!’ En zo is het.