Ondernemers bakken poffertjes voor leerlingen basisscholen

Op dinsdag 30 juni, woensdag 1 en donderdag 2 juli bakken Groninger ondernemers voor 700 kinderen poffertjes op zeven basisscholen in de stad. Uitgeverij Noordhoff, ondernemers Albert Heijn Groningen, de Groningen City Club en stichting Present maken de Poffertjes Party mogelijk met beslag, bakplaten en een bakfiets. Omarm Groningen, het platform tegen armoede, bracht scholen en ondernemers bij elkaar.

Leerlingen van groep 8 nemen dit jaar op een andere manier afscheid van hun school dan gebruikelijk. Geen schoolkamp, geen musical. Basisschool De Tamarisk nam contact op met Omarm Groningen om een leuke actie te bedenken voor de kinderen. Daar is de Poffertjes Party uit onstaan die nu op zeven basisscholen plaats vindt, voor in totaal 700 kinderen.

Bij uitgeverij Noordhoff werkt een team dat zich graag wil inzetten voor de samenleving. Stichting Present, dat zinvol vrijwilligerswerk matcht met collega’s, gezin of vrienden, koppelde Noordhoff aan de Poffertjes Party. Present levert onder meer een poffertjesbakfiets om alle materialen van de ene school naar de volgende school te fietsen. Via de gemeente is het idee van de Party verder gebracht naar de brugfunctionarissen op basisscholen in de stad. De Groningen City Club haakt aan met drie mensen die gaan bakken. De GCC neemt de bordjes mee. De ondernemers Albert Heijn Groningen leveren gratis alle ingrediënten.

Omarm Groningen is het platform tegen armoede. Het verbindt ondernemend Groningen met partijen die actief willen zijn voor mensen in armoede. Omarm Groningen brengt mensen samen, zorgt voor actie en regelt resultaat, met diensten, contacten of geld. Met de Poffertjes Party willen de deelnemende partijen alle 700 kinderen een bijzonder fijne laatste schoolweek geven.