Noorderpoort en Kansrijke Start slaan handen ineen

Noorderpoort en het project Kansrijke Start slaan de handen ineen. Samen met Omarm Groningen ontstond er een prachtidee: kwetsbare, jonge moeders een verwen momentje aanbieden. Bovendien is het een win-win situatie, want ook de studenten van het Noorderpoort kunnen door de actie aan de slag met een lading nieuwe modellen. 

Hans Buissink, manager van het Noorderpoort, vertelt ons dat er twee belangrijke momenten zijn waar hij graag op wilde inspelen. De moeders van Kansrijke Start kunnen een gloednieuwe coupe laten knippen bij de kappersopleiding en zich heerlijk in de watten laten leggen door schoonheidsspecialisten in spe. Hans: “Het was niet moeilijk om de ingangen te zoeken. De schoonheids- en kappersopleidingen waren erg enthousiast. Voor hen is het ook leuk, want zo hebben zij nieuwe modellen waarmee ze kunnen werken.”

In totaal deelt het Noorderpoort 50 vouchers uit met een verwenmoment, waarvan 25 kapsalon behandelingen en 25 schoonheidsbehandelingen. Die vouchers zijn overhandigd aan Leonie Mulder, projectleider bij Kansrijke Start. Zij zorgt ervoor dat alle verwenmomentjes bij de juiste moeders terechtkomen. Bij de overhandiging was ook Krista Zuur aanwezig, zij is opleidingscoördinator team Wellness en neemt het stokje vanaf nu van Hans over. Zo zorgt zij er onder andere voor dat de moeders een reservering kunnen doen en dat de salon op tijd open is.

Volgens Hans kunnen we meer van dit soort acties verwachten. Hij vertelt enthousiast: “Ik kom uit een warm nest, maar ben me ook gaan realiseren dat er mensen zijn die dat niet komen. Op deze manier hoop ik toch iets terug te kunnen doen. Als ik iets kan bijdragen doe ik dat met plezier, want hoe mooi is het dat we deze moeders zo’n dag kunnen bieden.”