Meer dan 100 planagenda’s voor jongeren

Als trotse eigenaar van ’t Leerlab houdt Laura Koops van’t Jagt zich bezig met het ‘leren leren’ en ‘leren plannen’. Dat niet iedereen bij haar in ’t Leerlab terecht kan vindt ze oneerlijk dus komt ze met een initiatief. Ze verzamelt meer dan 100 gratis planagenda’s voor jongeren die dat nodig hebben.

Met t’ Leerlab helpt Laura leerlingen, docenten en scholen belangrijke skills onder de knie te krijgen. Haar missie: alle leerlingen in Nederland en België ‘leren leren en plannen’.

In ’t Leerlab worden de skills individueel aangeleerd. Helaas kan niet iedereen zomaar langskomen legt Laura uit: “Ouders betalen voor mijn begeleiding, dat wordt niet vergoed. Met een minder groot inkomen wordt dat lastig. De begeleiding is belangrijk, maar ik vind het vooral belangrijk dat die begeleiding op school gegeven wordt. Zodat alle kansen voor de leerlingen gelijk zijn. Het liefst gooi ik mijn praktijk dicht. Helaas zijn we in Nederland en België nog niet op dit punt, dus vandaar dat ik leerlingen nog individueel begeleid.”

Bij de pakken neer zit Laura niet. Ze denkt verder. Wat kan wel? Ze duikt haar netwerk in en komt met een initiatief. Samen met veel andere bedrijven en mensen verzamelt ze planagenda’s die worden weggegeven aan leerlingen die ze goed kunnen gebruiken. De agenda’s zijn van ’t Leerlab en bieden een agenda en planning in één.

“Iedereen kan een steentje bijdragen. Iets goeds doen voor een ander. Ik ben in mijn netwerk opzoek gegaan naar een manier om bij te dragen. Wat kan ik doen? Dat balletje is gaan rollen, en kwam ook bij Omarm Groningen te liggen. Zo ontstond deze actie.”

In totaal verzamelt Laura iets meer dan 100 planagenda’s. Met 13 bijbehorende video’s die je uitleggen hoe je de agenda goed gebruikt. Daarnaast geven ze meer informatie over ‘leren leren en plannen’.

De helft van deze agenda’s worden vergeven door de Zeecontainer. De gewilde agenda’s vliegen binnen no time de deur uit. De andere helft is door Quiet Groningen ontvangen. Ook zij verblijden veel scholieren met alle weggegeven agenda’s.

Laura is enthousiast: “Ik ben blij met de actie en hoe deze is verlopen. De begeleiding van Omarm Groningen was daarbij onmisbaar. Het is belangrijk iets te doen voor een ander, waar mogelijk. ’t Leerlab gaat ook volgend jaar zeker weer iets doen voor een ander. Wat dat zal zijn is nog niet duidelijk. Bovendien ben ik een startende ondernemer dus is het altijd zoeken naar middelen en mogelijkheden. Maar ik wil dit zeker blijven doen. En zonder een aantal belangrijke bedrijven die hebben bijgedragen om mij heen had ik dit nooit kunnen bereiken. Gelukkige Student, Alfa College, Script, Publiek, Moving Spirits, Dreamaholic, Cicirrus, Jan de Jonge, Dizain en daarnaast ook nog mensen die heel enthousiast waren over de actie (familie en vrienden), maar ook veel onbekenden!”