Laten we het daar eens over hebben

In Nederland kunnen ruim 250.000 kinderen door geldgebrek niet meedoen met hun leeftijdsgenoten. Met alle gevolgen van dien.

Kinderen ondervinden stress en spanning thuis, ervaren sociale uitsluiting en hebben een sterk vergrote kans om later zelf in armoede terecht te komen. SIRE voert campagne om het taboe op armoede te doorbreken.

Een kind dat in armoede opgroeit, kan vaak simpelweg niet meedoen. Niet meedoen aan sport bij een vereniging, niet naar verjaardagsfeestjes, niet mee op schoolreisje. Kinderen in armoede lopen hierdoor het risico buitengesloten te worden. De slogan van de campagne ‘Laten we het dáár eens over hebben’ staat niet alleen voor collectieve verontwaardiging, maar is ook een oproep. Een oproep aan iedereen in Nederland om kinderarmoede tot een echt gespreksonderwerp te maken, want elk kind in armoede is er een te veel.

Vaak is de schaamte bij gezinnen in armoede groot. Met de campagne willen we het taboe doorbreken en roepen we Nederland op er met elkaar over in gesprek te gaan: van kringgesprekken op school tot debatten in de Tweede kamer. Dit probleem verdient een structurele oplossing.

De campagne is overal te zien: op de website, TV, radio, online, in dagbladen, tijdschriften, buitenreclame en sociale media.