Hullabaloo Festival slaat handen ineen met Stichting Leergeld Groningen

Hullabaloo festival in Groningen kondigt een samenwerking met Stichting Leergeld Groningen aan. Samen met de stichting zamelt de organisatie van Hullabaloo fietsen in, laat deze opknappen en doneert de fietsen aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

Op 2 september vindt de derde editie van het Hullabaloo Festival plaats in Stadspark Groningen. De organisatie van het festival, 4PM entertainment, vindt het belangrijk om naast het organiseren van de evenementen ook maatschappelijk betrokken te zijn. Via Omarm Groningen kwam Hullabaloo in contact met Stichting Leergeld en sloot zich aan bij het Kinderfietsenplan.

“Op dit moment zijn er, door financiële redenen, nog te veel kinderen zonder een eigen fiets. En dat terwijl een fiets zo belangrijk is voor de bewegingsvrijheid van een kind. We willen allemaal dat een kind mee kan doen en zijn/haar plekje vindt. Zowel op school als daarbuiten. Met een eigen fiets geef je ze die mogelijkheid. We zijn blij dat we de handen ineen mogen slaan met Stichting Leergeld Groningen en daarmee het Kinderfietsenplan kunnen steunen. Zij doen waanzinnig werk met het inzamelen van fietsen, het opknappen ervan en het bieden van een helpende hand aan gezinnen die het zwaar hebben.” Aldus Mitchel Bovenlander, organisatie Hullabaloo Festival.

Het Kinderfietsenplan is een idee van de ANWB waarbij (oude) fietsen worden ingezameld, opgeknapt en uitgegeven aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. In Groningen zorgt Stichting Leergeld voor de verwerking van de aanvragen en het zoeken van partijen die de fietsen op kunnen knappen. Zorg voor Ambacht en Factor 5 dagbesteding knappen de fietsen op voordat deze naar de kinderen gaan.

Aanmelden voor het doneren van een fiets kan via hullabaloofestival.nl/doneer-een-fiets. Ook biedt Hullabaloo Festival op het festivalterrein op 2 september de mogelijkheid tot doneren van munten aan het Kinderfietsenplan.