Hoteliers verzorgen 600 lunches voor zomeruitjes Stadjerspas

Deze zomer organiseert de Stadjerspas weer uitjes naar Walibi en Slagharen voor mensen met een kleine beurs. Maar liefst 600 kinderen en volwassenen hebben een uitje geboekt. Voor alle deelnemers verzorgen 12 Groningse hoteliers de lunchpakketten. Dat zijn 600 lunchpakketten. Dit is een van de mooie resultaten van de Omarm Challenge Groningen, afgelopen 30 juni.

Tijdens de Omarm Challenge in Het Kasteel legde coördinator van de Stadjerspas Leonie Mulder de vraag op tafel hoe er lunches voor de zomeruitjes geregeld konden worden. Mulder: ‘Dat was een hele mooie bijeenkomst. De energie van het team dat onze vraag oppakte, spatte er van af. En met het geweldige resultaat dat in een mum van tijd 600 lunches geregeld zijn. Ik vind het zo mooi dat we dit samen doen.’

Geven van liefde

Ook teamcaptain Jan Akkermans van hotel Corps de Garde is enthousiast. Akkermans coördineerde de actie en kreeg mede hoteliers in stad en omgeving warm voor de actie: ‘Wij doen dit om te helpen. Omdat hotellerie het geven van liefde is. Dat geven we ook graag aan mensen die niet bij ons verblijven maar het wel kunnen gebruiken.’

De deelnemers van het team dat tijdens de Omarm Challenge Groningen aan de vraag van de Stadjerpas gekoppeld werd, bestond uit Jan Akkermans (hotel Corps de Garde), Jef Hummel (Ambulancezorg Groningen), Bart Ollinga (Leonardo Hotel Groningen) en Peter van der Tang (Ultrafood).

Mogelijk gemaakt door

De 600 lunches voor de zomeruitjes van de Stadjerspas zijn mogelijk gemaakt door: Asgard Hotel, Best Western Plus Hotel Groningen /  Plaza & Best Western Hotel Centre, City Hotel, hotel Corps de Garde, Hotel Aduard, hotel De Doelen, Martini Hotel, hotel Mercure, Leonardo Hotel Groningen, The Market Hotel by Westcord, The Student Hotel Groningen en NH Groningen.

Op de foto: Nathalie Sietsma en Jan Akkermans van hotel Corps de Garde met de lunches die 19 augustus meegegeven zijn. Binnenkort zijn er nog twee reisjes, een naar Walibi en een naar Slagharen. Met lunch, dus.