Helpman helpt goedheiligman

Ondernemingsvereniging Helpman doneert 1000,- aan speelgoed voor kinderen die niet elk jaar hun schoen kunnen zetten.

Jan Weidgraaf, voorzitter van de ondernemingsvereniging vertelt enthousiast over het project: “Sommige kids vieren nooit sinterklaas, voor mij een van de mooiste feesten in Nederland, dat vind ik heel erg. Het liefst zou ik ze allemaal helpen, dat kan niet. Maar een zetje in de juiste richting kan ik ze zeker bieden.”

Jan wist al snel dat hij iets voor de kinderen wilde betekenen. Dat is hem gelukt. Samen met zijn bestuur is hij direct begonnen met actie ondernemen. Door het speelgoed met inkoopprijs aan te schaffen is het de vereniging gelukt een grote berg aan pakjes te verzamelen. Alle cadeaus zijn veilig opgeborgen in het pakjeshuis van KidsUnited en liggen daar tot de Sint ze komt halen.

Het verzamelen was een flink werkje volgens Jan, maar Sinterklaas kan natuurlijk alle hulp gebruiken. Volgend jaar wil de vereniging zelfs nog meer werk uit de handen van ons goedheiligman nemen.

Jan: “Het gaat mij om de kinderen, niet om het geld. Toch moeten we het doen met het budget dat we hebben en met beperkte middelen. Maar deze acties zijn juist goed omdat ze zo kleinschalig zijn. We doen iets moois voor de kinds die dichtbij ons en onze klanten staan.”

Met het initiatief brengt de vereniging een fijn sinterklaasfeest maar stralen zij ook een specifieke boodschap uit laat Jan weten: “Onze klanten zien hierdoor niet alleen onze commerciële kant en weten dat wij het hart echt wel op de juiste plek hebben zitten.” Een positief signaal aan de inwoners in Helpman dus. “We vinden het allemaal gewoon ontzettend leuk om te doen, dat geeft deze kleine projecten zo veel waarde.”