Help Sinterklaas met 1.000 cadeaus

Yspeert advocaten start de actie ‘Help Sinterklaas met 1.000 cadeaus’ en roept ondernemend Groningen op om mee te doen. De cadeautjes gaan naar kinderen in gezinnen waar Sinterklaas vieren met cadeaus niet vanzelfsprekend is.

Yspeert advocaten start alvast met de inbreng van 200 cadeaus. Met de inzet van Omarm Groningen -het platform tegen armoede- kan de actie dit jaar heel groot worden. Voor de actie vraagt ten om ingepakte cadeautjes voor kinderen tot en met 16 jaar. Organisaties als Quiet Groningen, Voedselbank Stad Groningen en De Zeecontainer zorgen samen dat de cadeautjes bij de juiste kinderen terecht komen. Sinterklaas heeft al laten weten dat hij het een supergave Sint-actie vindt.

Hoe het begon…

Vorig jaar opende Yspeert advocaten hun nieuwe kantoorpand aan de Eemsgolaan in Groningen. Aan relaties werd gevraagd een Sinterklaascadeautje mee te nemen, in plaats van een geschenk voor het kantoor. Woordvoerder Martine Millet: De reacties en ook de hoeveelheid cadeautjes waren hartverwarmend en overweldigend. Het overtrof al onze verwachtingen. Iedereen had gehoor gegeven aan ons verzoek en de meeste ondernemers kwamen met meer dan een Sinterklaascadeau naar de opening. Een nieuwe traditie was geboren.’

Juist nu wil Yspeert advocaten haar steentje bijdragen en bovendien andere ondernemers oproepen om aan te haken. Millet: ‘We hopen dat we met deze actie zoveel mogelijk Sinterklaascadeaus kunnen inzamelen. Hoe mooi is het als we 1.000 cadeaus ophalen? Laten we dit met Ondernemend Groningen mogelijk maken!’

Reactie Sinterklaas: ‘Wat zullen de kinderen in Groningen hier blij mee zijn. Ik vind het echt een super Sint-actie. Nou, dag hoor!’

Organisaties als Quiet Groningen, Voedselbank Stad Groningen en De Zeecontainer zorgen samen dat de cadeautjes bij de juiste kinderen terecht komen.

Omarm Groningen is het platform tegen armoede. Het verbindt ondernemend Groningen met partijen die actief willen zijn voor mensen in armoede. Omarm Groningen brengt mensen samen, zorgt voor actie en regelt resultaat, met diensten, contacten of geld. Alle ondernemers die bijdragen worden vermeld op de website van Omarm Groningen.

Ondernemers die willen meedoen, kunnen ingepakte cadeautjes afgeven bij:

Quiet Groningen, Oosterhamriklaan 101-115, Groningen, dinsdag en donderdag 10.00 – 16.00 uur.
Voedselbank Stad Groningen, Ulgersmaweg 57, Groningen, maandag t/m vrijdag 08.30 uur en 12.30 uur.
De Zeecontainer, Ulgersmaweg 141 – 3, Groningen, maandag t/m vrijdag 9.00 – 14.00 uur en zaterdag 09.00 – 12.00 uur.

Het is handig om op elk cadeau het volgende aan te geven: [leeftijd kind] en [jongen], [meisje] of [neutraal]. Maar, ook cadeaus zonder verpakking of opschrift zijn welkom!