Geslaagde 4de Omarm Challenge!

Op donderdag 22 juni was de vierde Omarm Challenge Groningen. Ruim 45 ondernemers en ondernemende mensen gingen in 8 teams aan de slag met grote sociaal-maatschappelijke vraagstukken, maar deze keer net iets anders dan de vorige drie Omarm Challenges.

Anders dan de vorige challenges omdat de organisatie deze keer in de handen lag van de Jonge Consultants van Hieroo. Samen met een groep enthousiastelingen werden er aan de hand van een Wereld Café drie vraagstukken opgepakt: vraagstukken gericht op het bereiken van de doelgroep, hoe we anders kunnen omgaan met het vrijwilligersvraagstuk en hoe hulporganisaties en bedrijven kunnen samenwerken in Communities of Action.

De Maatschappelijke Diensttijd, Studentitas en meer

Een “call to action” en in groepen uiteen om aan concrete initatieven te werken: dat is waar deze Challenge voor stond. Niet wéér een overleg waar iedereen wat komt halen, maar juist als Handlangers de handen ineen en vanuit je eigen perspectief wat brengen. Zo spraken we met ondernemers over de Maatschappelijke Diensttijd om een rol in het vrijwilligersvraagstuk te spelen: hoe krijgen we iedere Groninger zo ver om twee uur per jaar aan vrijwilligerswerk te doen voor de publieke zaak? Met één keer per halfjaar je vrijdagmiddagborrel omruilen voor een uurtje afvalprikken op straat ben je er al!

Studentitas? Dat klinkt bekend. Breng Humanitas en studerend Groningen samen en je bent er. Samen met onderwijsinstellingen kijken hoe studenten ook die bijdrage kunnen leveren, maar dan in ruil voor een studiepunt. Met zo’n 55.000 studenten maal 28 uur – de waarde van één studiepunt – kom je voor volgend jaar al uit op ruim anderhalf miljoen uur aan maatschappelijke bijdrage! Wellicht wat ambitieus, maar laten we met elkaar hoog inzetten en de handen uit de mouwen steken. Alle actie zien? Vraag het boekje aan door te mailen naar hallo.groningen@hieroo.nl.

Ook jij moet aan de slag

Naast het beantwoorden van vragen kregen de handlangers ook een directe call-to-action. Humanitas, Stichting Present en Link050 voorzagen ons van concrete acties om op te pakken. Zo laagdrempelig dat nee eigenlijk geen optie was en met succes! Vele acties zijn opgepakt, zoals het bieden van ondersteuning aan Noorderzon, het helpen op de zaterdagochtend bij de Parkrun in het Stadspark en het bieden van gezelligheid en een luisterend oor aan een hulpbehoevende mevrouw uit de stad. We zijn er alleen nog niet! Wil jij ook zelf of samen met vrienden of collega’s een middag je handen uit de mouwen steken? Neem dan contact op met hallo.groningen@hieroo.nl en wij helpen je graag verder!

Wil jij je op een andere manier inzetten of meer weten over de Omarm Challenge? Dan kan je contact opnemen met Monique Huizenga via 06 83 20 33 69. Omarm Groningen is hét platform voor ondernemers die van sociaalmaatschappelijke betekenis willen zijn en maakt de verbinding tussen maatschappelijke organisaties en jou als ondernemer!