Festival Droom Groots nodigt bedrijven uit voor beroepspresentatie

Op woensdag 11 en donderdag 12 mei is het Droom Groots Festival voor kinderen uit groep 7 en 8 om te dromen over hun toekomst. Niet alle kinderen hebben dezelfde kansen in het leven. Leren, studeren, werken, voor de een is het makkelijker dan voor de ander. Op het Droom Groots Festival zien de kinderen welke leuke beroepen er allemaal zijn. De organisatie nodigt bedrijven van harte uit om zich te presenteren met hun beroep. De bedoeling is dat de kinderen groots durven te dromen over hun eigen toekomst door het voorbeeld van inspirerende beroepen. Basketbalspeler bij Donar Groningen Donte Thomas bevestigt het in een korte film op de website: ‘Geef nooit op, volg je droom. Dream Big!’ Bedrijven die willen meedoen kunnen contact opnemen met de organisatie via info@droom-groots.nl.

In de gemeente Groningen groeit 1 op 8 kinderen op in armoede. Dit zijn 4 kinderen in elke schoolklas. Veel van deze kinderen komen uit gezinnen waar sprake is van generatie-armoede. Leven met weinig geld gaat vaak over van ouder op kind. In deze gezinnen is weinig ruimte om te dromen over de toekomst voor de kinderen, omdat overleven de hoogste prioriteit heeft. Daarom is er het Droom Groots Festival Groningen voor de groepen 7 en 8 van de 15 scholen met een brugfunctionaris. Al deze scholen zijn enthousiast en doen mee. De organisatie ontvangt in twee dagen 600 kinderen.

Jong talent
Beroepen uit verschillende sectoren krijgen een plek op het Droom Groots Festival, zoals zorg, bouw, horeca, techniek, financiën, IT, onderwijs, retail, defensie en overheid. Het is een unieke kans voor bedrijven om kinderen enthousiast te krijgen voor een beroepsgroep. Bedrijven die meedoen dragen bovendien zo bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en aan het inspireren van toekomstig jong talent. Het gezamenlijke resultaat is dat het festival bijdraagt aan het doorbreken van generatie-armoede in de gemeente Groningen.

Ouders
Ook de ouders van de kinderen die naar het festival gaan, zijn welkom. Zij kunnen zich oriënteren op opleiding en/of werk. Zo ervaren ook ouders dat je dromen kunt realiseren. Het Droom Groots Festival is een idee van Marlous Oynhausen. De organisatie is een samenwerking met de gemeente Groningen, de Stadjerspas, basisscholen in de gemeente Groningen met een brug-functionaris en vele bedrijven en organisaties. Het Droom Groots Festival wil kinderen een mooie toekomstdroom meegeven door hen te inspireren, te stimuleren en te laten groeien. Hiermee draagt het bij aan het doorbreken van intergenerationele armoede in de gemeente Groningen.