Een presentje van Stichting Present

Kerst komt inmiddels steeds een beetje dichterbij. Waar we normaal gesproken onze familie en naasten opzoeken om met hen chocomelk te drinken voor de kerstboom, zien de feestdagen er dit jaar begrijpelijk anders uit. Echter, daar geeft Stichting Present een mooie draai aan.

Babette Versloot, coördinator van de stichting, vertelt enthousiast over het idee en waar dit plan precies vandaan komt: Present koppelt hulp aanbod van vrijwilligers aan hulpvragen uit de stad. Met kerst begint zo iets bij iedereen te kriebelen. Mensen willen graag wat doen om anderen te helpen. Deze kerst ziet er natuurlijk heel anders uit, veel mensen zien hun naasten veel minder dan normaal. Die twee behoeftes hebben we gekoppeld middels een tegoedbon.

Met die tegoedbon verras je iemand deze kerst met een waardevol cadeau: een gezamenlijk Present Project. Dit geeft je de kans iets moois te doen voor een ander, maar daarnaast ook weer even bij te kletsen met je broer, tante, moeder, collega en ga zo maar door.

Bovendien, laat Babette weten, geeft het helpen bij een project enorm veel voldoening: Wat ik mooi vind aan het werk is dat we verbinding maken tussen mensen die elkaar normaal gesproken niet zouden ontmoeten. Mensen leven in verschillende bubbels, dat is hoe het leven is. Via een project bij ons neem je een kijkje in andermans bubbel. Er zijn vaak veel vooroordelen over en weer die achteraf niet blijken te kloppen. Daar komen mensen hier achter en zo leer je anderen waarderen.

Stichting Present vindt het belangrijk dat je de handen uit de mouwen steekt en helpt bij datgene wat jij leuk vind. Geef daarom aan waar je talenten liggen, dan zoeken zij daar een passende klus bij. De bon kost €10,00,- en een beetje extra als je tijdens het klussen ook wilt genieten van een speciale lunch. Geheel verzorgd door een bijzonder dagbestedingsproject in Groningen. Het aanschaffen van een tegoedbon is heel simpel, dat kan gemakkelijk via de website.

De gepersonaliseerde bon wordt veilig voor de feestdagen in een bijzondere en feestelijke verpakking thuisbezorgd. Spannend!