Een mooi stukje maakindustrie met UniQare en Mooie Boel

Inmiddels maakt UniQare al drie mooie jaren tilbanden voor in de zorgsector, die voorheen werden ingekocht. Het bedrijf zag een kans om een nieuwe tilbandenlijn neer te zetten, met meer dan 25 jaar kennis en expertise vanuit het moederbedrijf United Care dat onder andere tilliften levert voor de zorg.

Een stukje maakindustrie in Nederland. Zo ontstond al snel de samenwerking tussen hen en Mooie Boel. Een naaiatelier in Groningen gespecialiseerd in het hergebruiken van materialen. Duurzaam dus. De samenwerking verloopt goed. Beide partijen zijn ontzettend tevreden.

Wybren Terpstra van UniQare vertelt enthousiast: “De tilbanden die wij maken bestaan uit allerlei onderdelen. We waren opzoek naar een partij die deze subonderdelen voor ons wilde maken, omdat het werk ons te veel werd. Zo kwam Mooie Boel bij ons in het zicht. Zij wilden graag helpen.”

Een mooie kans voor de dames van Mooie Boel, die het niet altijd even makkelijk hebben gehad. Sahar Lotfi, een van de dames, vertelt dat het soms niet heeft meegezeten: “We zijn drie buitenlandse vrouwen die geen werk konden vinden in Nederland. Door een project in Groningen Zuid kwamen wij tot dit initiatief. Het is hard werken. We vechten echt, maar vinden dat het ook zeker waard. Mooie Boel heeft ons leven veranderd. Dat was niet gelukt zonder de hulp van UniQare.”

Dat heeft het bedrijf zeker. Waar Mooie Boel voorheen hun naaimachines in klaslokalen op een school lieten warmdraaien, kan dat nu in een geheel nieuw pand. Dankzij UniQare. Zij hebben er voor gezorgd dat de dames nu beschikken over de juiste naaimachines, veilige werkomgeving en in het pand naast hun terecht konden. Wybren: “Wij zagen ons genoodzaakt te helpen door Mooie Boel naast ons in een huurpand te plaatsen. De dames staan als het ware met 3-0 achter. Maar met zulke samenwerkingen maken we de wereld steeds een beetje mooier. Ik hoef daar geen hoofdprijs voor te krijgen, het gaat erom dat wij Mooie Boel de kans geven om zichzelf te ontplooien.”

Sahar is ontzettend blij met de samenwerking: “Het vinden van klanten was erg moeilijk in het begin. Dat waren lastige tijden. Ook nu is het knokken, in verband met het coronavirus. Toch zetten we alles op alles om Mooie Boel draaiende te houden. UniQare helpt ontzettend goed. Ze hebben voor een nieuwe werkplek gezorgd en nieuwe machines aangeschaft. Zij hebben ons onder hun vleugel genomen. Daar zijn wij hun dankbaar voor.”