Droom Groots

Hét festival waar alle kinderen uit groep 7 & 8 kennismaken met de mooiste beroepen. Help dit initiatief en kom op 10 & 11 mei samen met collega’s inspireren op het festival als beroepsprofessionals!

Waarom is dit zo belangrijk?

In Groningen groeit 1 op de 6 kinderen op in armoede. Dit betreft vaak generationele armoede, het wordt doorgegeven van ouder op kind. Uit onderzoek blijkt dat kinderen in deze gezinnen thuis vaak niet geprikkeld worden om na te denken over de toekomst of thuis- komen met een droom waarvan gezegd wordt dat het kind dit niet voor hen is weggelegd. Gewoonweg omdat het in alle generaties voor het kind niet geprobeerd of gelukt is. En dat terwijl er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn voor deze talentjes.

Het festival

Het Droom Groots festival is een festival voor kinderen uit groep 7 & 8. De kinderen komen samen met de scholen naar het festivalterrein en worden daar gelijk verwelkomt door het straattheater. Het moet een echte festival beleving zijn voor deze jonge bezoekers.  Op het terrein staan allemaal beroepsprofessionals die hun eigen bedrijfstak vertegenwoordigen. Kinderen lopen langs, en kunnen bij elke beroepsprofessional een bijpassende activiteit uitvoeren wat aansluit bij het beroep. Op deze manier komen kinderen in aanraking met alle mogelijkheden wat ze later kunnen worden en geeft dit een stip aan de horizon. Maar hiervoor is jullie hulp hard nodig!

Wat wordt er van je verwacht?

Alle deelnemende bedrijven worden verwacht hun eigen beroep op speelse wijze te presenteren op het terrein met een bijpassende activiteit. Wij willen voorkomen dat er met marktkraampjes gewerkt wordt, dus wees creatief. Kom jij ook samen met collega’s de kinderen een stip op de horizon bieden?

  • Draag met jullie organisatie/onderneming ook een steentje bij aan jullie maatschappelijke verantwoordelijkheden.
  • Draag bij aan de toekomst van deze kinderen.
  • Draag bij aan de groei van jullie arbeidssector.

Informatie evenement

Het betreft een twee-daags evenement 10 & 11 mei. Het evenement vindt plaats vanaf 09:00 tot 13:00 op het festivalterrein van Paradigm, op de Suikerlaan 2 in Groningen. Het enige wat jullie hoeven te doen, is aanwezig zijn en jullie beroep op creatieve wijze laten zien.

Meer informatie of aanmelden?

Voor de aftermovie van 2022 of meer informatie verwijzen wij naar www.droom-groots.nl. Wilt u meer informatie of u aanmelden? Dat kan via info@droom-groots.nl.