Actuele acties: doe ook mee!

Vier verschillende actuele acties, en jij kunt helpen!

100 planagenda’s voor 100 jongeren

Gisteren is de actie 100 planagenda’s voor 100 jongeren van start gegaan. Arno van der Heyden kocht de eerste agenda. Deze agenda’s worden uitgedeeld aan jongeren van 12/13 jaar, die de overstap maken naar de Brugklas.

Als een jongere de overstap maakt van de basisschool naar de brugklas dan gebeurt er nogal wat. Sommige ouders begeleiden hun kinderen in het eerste jaar om in het zadel te komen en een goede start te krijgen op het VO.  Dit is niet in elk gezin mogelijk. Laura Koops in ’t Jagt van ’t Leerlab heeft een methode ontwikkeld die jongeren in deze fase ondersteunt. We willen 100 van deze planagenda’s weggeven aan jongeren die het nodig hebben.

Mensen kunnen deze agenda aanschaffen voor 10 euro, dit is inclusief een aantal instructievideo’s. De jongere krijgt hierdoor begeleiding bij het leren leren. Bij elke 10 euro schaf je eigenlijk een agenda inclusief video’s aan, dit gaat naar een jongere die het nodig heeft. Wil je een planagenda voor een jongere aanschaffen?

Stuur dan een mail naar: ’t Leerlab | Laura info@tleerlab.nl

Oproep! Nieuwe onderbroeken, sokken en heren jassen gevraagd

Kledingbank de Zeecontainer en Kledingbank Maxima vragen om onderbroeken, sokken en heren jassen. Dit zijn organisaties die kleding inzamelen en deze kosteloos beschikbaar stellen aan mensen met een minimaal inkomen in Groningen. Ze hebben voldoende tweedehandskleding, maar ze hebben enorme behoefte aan nieuw ondergoed en sokken. Ook herenjassen zijn erg welkom.

Kledingbank Maxima Oosterhamriklaan 91, 9715 PA Groningen

dinsdag                10:00–16:30

woensdag           10:00–16:30

donderdag          10:00–16:30

Kledingbank de Zeecontainer Ulgersmaweg 141 – 3, Groningen

maandag t/m vrijdag 9.00 – 14.00 uur en zaterdag 09.00 – 12.00 uur.

Maatjesproject van de ABN AMRO

ABN AMRO zoekt desamenwerking met een andere organisatie waarvan 5 werknemers willen mee doen aan het Maatjesproject.

Op de scholen die ABN AMRO Foundation ondersteunt, hebben de kinderen het thuis lastig. De thuisschoolperiode voor de zomervakantie heeft er bij veel kinderen voor gezorgd dat zij achterlopen met hun schoolwerk. Jij kunt de kinderen helpen om zich weer goed te voelen over hun leerprestaties, maar ze vooral twee keer in de week tijd, aandacht én een goed gevoel over zichzelf te geven. Taal staat hierbij centraal. Aan de hand van lezen, spelletjes en gesprekjes zorg je ervoor dat de kinderen spelenderwijs met taal bezig zijn. Dit doe je 6 weken lang, 1x per week een half uur. Tijdens een 1,5 uur durende online training van Stichting Studiezalen, die je vóór je aan de slag gaat krijgt, leer je hoe je dit het beste kunt doen.

Wat vragen we van je? Aandacht voor het kind! De school heeft een geschikt moment gepland waarop je twee keer in de week, via teams, contact legt met het kind. Gewoon vanaf je eigen (thuis)werkplek. Zo laagdrempelig is het! Het is belangrijk om dit minimaal 4-6 weken achter elkaar te doen, zodat het kind jou leert kennen en vertrouwen krijgt.

Stuur dan een mail naar: Irma | irma@omarmgroningen.nl

Sinterklaascadeautjes

Yspeert Advocaten start alvast met de inbreng van 200 Sinterklaascadeaus. Met de inzet van Omarm Groningen -het platform tegen armoede- kan de actie dit jaar heel groot worden. Voor de actie vraagt ten om ingepakte cadeautjes voor kinderen tot en met 16 jaar. Organisaties als Quiet Groningen, Voedselbank Stad Groningen en De Zeecontainer zorgen samen dat de cadeautjes bij de juiste kinderen terecht komen. Sinterklaas heeft al laten weten dat hij het een supergave Sint-actie vindt.

Ondernemers die willen meedoen, kunnen ingepakte cadeautjes afgeven bij:

Quiet Groningen, Oosterhamriklaan 101-115, Groningen, dinsdag en donderdag 10.00 – 16.00 uur.
Voedselbank Stad Groningen, Ulgersmaweg 57, Groningen, maandag t/m vrijdag 08.30 uur en 12.30 uur.
De Zeecontainer, Ulgersmaweg 141 – 3, Groningen, maandag t/m vrijdag 9.00 – 14.00 uur en zaterdag 09.00 – 12.00 uur.

Het is handig om op elk cadeau het volgende aan te geven: [leeftijd kind] en [jongen], [meisje] of [neutraal]. Maar ook cadeaus zonder verpakking of opschrift zijn natuurlijk welkom!