3e editie Omarm Challenge wederom groot succes

Donderdag 16 maart stond er een nieuwe Omarm Challenge in de agenda. Een grote groep nieuwsgierige ondernemers meldt zich om 15.00 uur bij basketbalclub Donar, gevestigd in Martiniplaza, om daar een middag aan de slag te gaan met een interessant maatschappelijk vraagstuk.

Marianne Jager, relatiebeheerder bij Archipunt, is een van de enthousiaste deelnemers van de Omarm Challenge. Ze komt met ons in aanraking tijdens de promotiedagen en is direct geïntegreerd. “Ik was erg nieuwsgierig over wat mij te wachten stond en wat de uitdaging zou zijn. Het is één ding om het uitgelegd te krijgen, maar niets gaat boven het zelf ervaren.”, aldus Marianne. Ze is verwonderd over de volle zaal en zoekt naar dé manier waarop zij kan bijdragen in deze sessie. Tijdens de brainstorm denkt ze na over het bieden van financiële zelfredzaamheid aan moeders in de bijstand, samen met een diverse groep mensen.

Marianne vindt het een geslaagde dag: “Zulke bijeenkomsten zijn voor mij altijd een bron van energie en inspiratie, daarom wilde ik ook graag deelnemen aan de challenge. Het is fantastisch om te zien hoe mensen met verschillende achtergronden en perspectieven samenwerken aan het oplossen van een uitdagend probleem.”

Het is Dennis Roskam zijn eerste bezoek aan de Omarm Challenge. Als Regiomanager Maatschappelijke Projecten bij de ANWB komt hij vaker in aanraking met inspirerende project zoals deze. Dennis, die voorheen ook voor kleinere stichtingen die zich bezighielden met armoede en eenzaamheid werkte, is benieuwd. Hoe werkt zo’n challenge, vraagt hij zich af. Dennis: “Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar ben blij verrast. Het is mooi om binnen één middag direct tot antwoorden of een goede denkrichting te komen.”

Eén middag. Dat klinkt als een flinke uitdaging, maar niemand staat er alleen voor. Samen met een groep ondernemende Noorderlingen denken onze deelnemers na over dé oplossing van hun vraagstuk. Roskam klinkt enthousiast: “Dat werkt heel goed. Ondernemers denken in oplossingen en mogelijkheden, zonder direct aan beperkingen en regels te denken. Zo kom je tot de meest interessante ideeën. Het hoeft geen hogere wiskunde te zijn. Het koppelen van elkaars kennis en kunde biedt vaak een hoop.”

Dan Jan Rozema, van Salesperience, die wordt gekoppeld aan Stichting WelMobiel. De stichting werft graag meer vrijwilligers en zoekt een manier om met deze toegewijde doelgroep in aanraking te komen. Jan is een commercieel expert, maar niet zo bekend met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gelukkig kan hij brainstormen als de beste. En samen met de andere ondernemers uit zijn groep komt hij een heel eind. Jan: “Geen enkele ondernemer had dezelfde achtergrond, wat zorgde voor een breed scala aan invalshoeken, kennis en denkwijzen. In mijn groep zat bijvoorbeeld Sanne, van de gemeente Groningen. Het viel me op dat haar werkwijze aanzienlijk verschilde van die van ons, wat het gesprek nog interessanter maakte. Het is inspirerend om te zien hoe we van elkaar kunnen leren en nieuwe perspectieven kunnen ontdekken.”

Tot 17.00 uur werkt iedereen druk aan het vraagstuk van de aan hen gekoppelde organisatie. Er ontstaan mooie vervolgstappen, goede ideeën of zelfs al concrete oplossingen. Deze geslaagde dag wordt gezamenlijk afgesloten met een leuke borrel.

Op donderdag 22 juni vindt alweer de vierde editie van de Omarm Challenge plaats. Meld jij je aan als handlanger, per team of individueel? Of dien je een vraag in vanuit een maatschappelijke organisatie?


Omarm Challenge Groningen
Donderdag 22 juni 15:00 – 17:30 uur

Omarm Groningen kijkt uit naar een bijeenkomst met interessante brainstormsessies, passende oplossingen en nieuwe contacten. Hopelijk tot dan!

Tekst geschreven door: Floor Jansen