1450 Bomen planten met scholen en bedrijven

Het is een ambitieus plan; voor eind maart 1450 bomen planten bij het Voedselbos in Glimmen. De Nationale Boomplantdag van 15 november markeerde hiervoor het startschot, waarbij leerlingen van de Quintusschool 129 bomen hebben geplant bij het Voedselbos en 30 fruitbomen op de ijsbaan in Glimmen. Maar we zijn er nog niet! Het Voedselbos doet een beroep op bedrijven om achter hun laptops vandaan te komen, de mouwen op te stropen en met het team minstens 100 bomen te komen planten!

Wat de 10-12 jarige van de basisschool kunnen, kunnen volwassenen toch zeker ook? En ze waren niet te stuiten! In plaats van de verwachte 60 wilgen en elzen gingen er meer dan het dubbele de grond in. Eén leerling riep al bij het weggaan: “ik heb wel twintig bomen geplant!”. Deze boomplantdag was ook een eerste stap in de samenwerking tussen de school, het voedselbos, de ijsbaan en de moestuin, waarbij jong en oud met elkaar waren verbonden.

Teamuitje Bomen Planten

En nu kunnen bedrijven de handschoen oppakken. Eind november gaat het team van Broekema notaris uit Groningen de uitdaging aan. Na een rondleiding in het voedselbos, en voorzien van plantinstructie gaan ze met z’n tienen actief bezig met het planten van bomen. Als afsluiting worden de medewerkers verwend met een authentiek voedselbosdineetje in het Inspiratiecentrum in het hart van het voedselbos. Doel: zinvol bezig zijn, hele andere kennis opdoen en elkaar op een andere manier leren kennen. En dat op een prachtige plek in de natuur aan de Drentsche Aa, waar otter, bever en das actief zijn.

 Sponsoring Inspiratiecentrum

Door bij Voedselbos te Glimmen een teamuitje te boeken draagt het bedrijf meteen bij aan de afbouw van het Inspiratiecentrum. Voor de duurzame installaties, elektra en inrichting is nog een bedrag van € 37.300 nodig. Dan kan het het open als rolstoeltoegankelijke ontmoetings- en inspiratieplek voor iedereen die wil genieten van gezonde voeding uit een vitale natuur. Jong en oud, met én zonder beperking.

 Meer informatie en actie

Kijk voor meer informatie over de teamuitjes op https://www.voedselbosglimmen.nl/activiteiten/teamuitje-bomen-planten. Of sponsor de afbouw van het Inspiratiecentrum direct op https://www.voedselbosglimmen.nl/bouw-educatie-centrum