Coaches voor directe ondersteuning

Help Stadjers Hand in Hand met het vinden van mensen die coach willen zijn. Als coach van Stadjers Hand in Hand ondersteun en help je iemand die gebruik maakt van de Voedselbank. Een jaar lang, een uur in de week.

In het project Stadjers Hand in Hand worden Stadjers die het wat minder hebben getroffen gecoacht naar zelfstandigheid door vrijwilligers. Onze vrijwilligers bieden een luisterend oor en een zetje in de richting van een leven zonder afhankelijkheid van sociale voorzieningen of de Voedselbank, maar mét een betaalde baan.

Behoefte

Concreet zijn wij op zoek naar nieuwe coaches. Mensen die voor 1 jaar een uur in de week tijd vrij willen maken om iemand te ondersteunen. De coach-relatie kenmerkt zich door gelijkwaardigheid; de coach staat naast degene die hij begeleidt. Het contact is dan ook vooral laagdrempelig en mensgericht. Wat is op dit moment de hulpvraag en wat heeft hij of zij nodig? Als coach koppelen we je aan iemand op basis van je eigen kwaliteiten en wensen. Projectleider Mirjam Nagelmaker begeleidt alle coaches. Vier keer per jaar zijn er intervisie-bijeenkomsten met alle coaches. Ervaringen delen, kennis uitwisselen en netwerk versterken.

Initiatief

Afgelopen jaar kreeg Mirjam een verzoek van documentaire maker en journalist Colin Mooijman. Hij wilde coach worden bij SHH om meer inzicht te krijgen in armoede. Daar maakte hij namelijk een documentaire over. In deze documentaire werd Mirjam geïnterviewd en zij koppelde Colin als coach aan een jongen die diep in de ellende zat. Er ontstond iets moois. De twee vonden elkaar in hun liefde voor rapmuziek.

De wekelijkse afspraken met Colin hielpen; de jongen ziet het leven weer zitten. “Ik heb weer lichtjes in mijn ogen” verklaart hij zelf op bijzondere wijze. Het toonbeeld van SHH. Eén uitgestoken hand van een vrijwilliger, maakt een blijvende positieve impact op iemands leven.

We hebben succes! Het is daarom onze ambitie om verder te groeien en meer mensen te coachen naar zelfstandigheid. Dat betekent dat onze naamsbekendheid moet worden vergroot, zodat vrijwilligers en cliënten hun weg naar ons weten te vinden.

Contact

Mirjam Nagelmaker
mcnagelmaker@gmail.com
http://www.stadjershandinhand.nl