Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn

Help het Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn met het inzamelen van geld voor alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering zodat zij een Mbo-opleiding kunnen starten.

Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn is er voor alle vrouwen in de gemeente Groningen die hun talenten willen leren kennen en ontwikkelen door het doen van cursussen op hele diverse gebieden. Én voor vrouwen die zich willen ontwikkelen in taal, participatie en of werk. Daarvoor zijn er diverse begeleidingstrajecten met doorgroeimogelijkheden.

Behoefte

Bij Jasmijn helpen wij alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering die willen werken maar (nog) geen MBO diploma hebben. Vrouwen jonger zijn dan 30 jaar, komen in aanmerking voor studiefinanciering. Dat ligt onder bijstandsniveau. Doordat zij erg gemotiveerd zijn gaat het leren goed. Het school- en boekengeld is helaas net de bottleneck. Dat gaat namelijk om € 1.300,- per persoon per jaar.

Voor dat ene zetje is het Jasmijn-Kracht-on-Tour-fonds opgezet. Hieraan kan (doorlopend) gedoneerd worden zodat deze vrouwen, na een intake, toch kunnen starten. Het school- en boekengeld voor hun opleiding wordt rechtstreeks overgemaakt aan DUO.

Initiatief

Een van onze andere programma’s is ‘Jasmijn Werkt’. We begeleiden alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering en met een lange afstand tot de arbeidsmarkt,  naar scholing of werk. Dit doen we al sinds 2009 in samenwerking met de gemeente Groningen. Marian: ‘Dankzij Jasmijn Werkt heb ik mijn zaken weer op orde en heb ik een diploma!’. Door onze ondersteuning krijgen de vrouwen weer grip op hun leven. Ze kunnen uit de armoede komen en met een beter perspectief voor zichzelf en voor hun kind(eren) meedoen met de samenleving. De begeleiding is zowel groepsgewijs als individueel en kan twee jaar duren.

Contact

Telefoon: 050-573 33 19

E-mailadres: info@jasmijn.info

https://www.jasmijn.info/