Iedereen groeit met JINC

Help JINC door je bedrijfsdeuren te openen voor jongeren, om hen te laten zien hoe bijzonder de bedrijfssector is.

JINC vindt dat alle jongeren een eerlijke kans verdienen op de arbeidsmarkt. Daarom helpt JINC jongeren van 8 tot en met 16 jaar die opgroeien in wijken met sociaal economische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Samen met het bedrijfsleven rijkt JINC hen hiervoor de handvatten aan.

Behoefte

Wij zijn op zoek naar Groninger bedrijven die hun deuren willen openen voor onze jongeren. De jongeren krijgen zo de kans om te zien hoe bijzonder de bedrijfssector is. Voor sommige bedrijven is dat een bijkomstigheid, voor anderen juist een belangrijke reden om mee te doen. Daarnaast zijn de invulling van het MVO-beleid, het versterken van de binding met de maatschappij, een inspirerende ervaring voor de medewerkers, en de kans om een verschil te maken in het op leven van kinderen redenen voor bedrijven om mee te doen met de projecten van JINC. (De werving van nieuwe bedrijven is altijd gaan, wij hebben zo behoefte aan doorlopende ondersteuning).

Initiatief

Bliksemstages zijn bedrijfsbezoeken van één dagdeel voor leerlingen van de basisschool (groep 7 en 8) en het vmbo (klas 1 en 2). In kleine groepjes bezoeken de jongeren twee tot vier keer per jaar een bedrijf waar ze ook echt de handen uit de mouwen mogen steken. Zo zien leerlingen welke beroepen er allemaal zijn, kunnen ze écht ervaren wat het werk inhoudt en ontdekken ze waar hun talenten liggen.

Ruben (11) over Bliksemstage bij Eden hotel: ‘Eerst gingen we wat lekkers eten. Daarna gingen we kijken in de keuken. Het leukst was het wedstrijdje bedden opmaken, ik wil graag terugkomen!’

Contact

Telefoon: 050 799 6060
E-mailadres: groningen@jinc.nl
www.jinc.nl