Alle soorten gereed-schappen

Help Handig in de buurt met gereedschappen zoals behangtafels, aanhangwagens, hogedrukreinigers en meer.

Stichting Talent in Actie helpt bewoners van de Gemeente Groningen die om fysieke, psychische of financiële redenen (langdurig of tijdelijk) niet volop de praktische zaken van het dagelijkse laven kunnen oplossen met het project ‘Handig in de Buurt’ .

We doen dit o.a. door gebruikt gereedschap te verzamelen bij particulieren en bedrijven en dit weer ter beschikking te stellen aan onze doelgroepen. Maar ook door grofvuil af te voeren, kopjes koffie te drinken of kleine klusjes te doen.

Behoefte

Wij zijn op zoek naar gereedschappen in de meest brede zin van het woord. Van aanhangwagens tot behangtafels, hogedrukreinigers, alles is welkom.

Deze gereedschappen worden weer beschikbaar gesteld aan de leden van ‘Mijn Gereedschapskist Groningen’. Het netwerk van deze vereniging wordt zo opgebouwd, dat er in de loop van de tijd 7 locaties zullen ontstaan. Op dit moment zijn die gerealiseerd in De Hoogte en Vinkhuizen. Locaties in Kostverloren en Hoogkerk zijn in ontwikkeling. Uiteindelijk zullen de verschillende locaties communicerende vaten worden, zodat niet elke locatie een professionele houtversnipperaar nodig heeft, maar dit rouleert.

Inmiddels is er ook steeds meer behoefte aan zorgmiddelen zoals krukken, rollators en scout mobiels als tijdelijk hulpmiddel. Ook deze middelen zijn van harte welkom.

Initiatief

Wij zijn er trots op dat we met zo min mogelijk gemeenschapsgeld veel impact bereiken bij de bewoners van de gemeente Groningen.

Hun waardering en blijdschap is het waar we het als vrijwilligersorganisatie voor doen. Daarnaast zijn we erg trots op de landelijke waardering die we kregen toen we de eerste prijs hebben gewonnen in de provincie Groningen rondom eenzaamheid.

Contact

Conny Eldering
info@handigindebuurt.nl
06-44944924
https://www.handigindebuurt.nl/