Ondernemers maken Poffertjes Party tot een succesvol feest

Op dinsdag 30 juni, woensdag 1 en donderdag 2 juli vond de geslaagde Poffertjes Party plaats. Groninger ondernemers stonden achter de loeihete bakplaat poffertjes te prikken voor 700 kinderen van zeven basisscholen in de stad. Geef hen beslag, een bakplaat en bakfiets en je hebt gegarandeerd plezier.

Babette van stichting Present liep al langer met het idee rond. Samen met Omarm Groningen is het concept omgezet tot een succesvol feest.

Babette vertelt enthousiast:  “De missie van stichting Present is het koppelen van mensen die iets te bieden hebben met mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij hebben wel eens eerder pannenkoeken gebakken in het bejaardentehuis maar dit viel wegens het Corona virus stil. Er ontstond een nieuw idee: de Poffertjesbakfiets. Ik wilde poffertjes bakken in de buitenlucht. Via Omarm Groningen hoorde ik over basisschool de Tamarisk die zocht naar een leuke manier om dit jaar voor groep acht af te sluiten. Samen zijn we gaan brainstormen en ontstond de Poffertjes Party. Het idee is zo eenvoudig, maar iedereen vindt het lekker en heeft plezier. Een win-winsituatie aangezien het voor de ondernemers die meewerken ook leuk is om op zo’n party te staan.”

Elke ondernemer is van toegevoegde waarde. AH Franchisenemers Groningen verzorgen het beslag, cruciaal als het gaat om het bakken van de Nederlandse delicatesse. Fokko laat weten dat de keuze tot deelname makkelijk was. “Ik weet zelf nog goed hoe mijn afscheid van groep acht verliep. Dat zijn mooie herinneringen en die wilde ik ook aan deze kinderen meegeven. Het is bijzonder om te zien hoe zo iets simpels als een poffertje zo veel blije gezichtjes veroorzaakt.”

Maar ook de andere ondernemers dragen hun steentje bij. De Groningen City Club hielp door de aanschaf van een bakplaat waarop alle poffertjes werden bereid. Daarnaast stonden ze zelf op de party te bakken. Fred vertelt: “De party had een erg leuke sfeer. Alle kindertjes stonden netjes in de rij en konden niet wachten tot ze mochten eten.”

Omdat die poffertjes zichzelf niet bakken stonden er een aantal ondernemers achter de plaat.  Babette laat trots weten: “Afgelopen dinsdag hebben twee studenten van stichting Present geholpen met bakken. Ook uitgever Noordhoff stond met veel plezier achter de bakfiets. Zij wilden zich graag inzetten voor zo’n mooi initiatief.”

De uitgeverij vindt het belangrijk bij te dragen aan de stad, waardoor zij altijd al meer vrijwilligerswerk wilde doen. De Poffertjes party sloot perfect aan bij hun doelgroep gezien het lesmateriaal dat zij aan basisscholen verstrekken. Annemarie van Noordhoff vertelt: “Toen wij door Present benaderd werden waren wij direct enthousiast. Wij zochten al langer naar een manier om betrokken bij de bevolking te blijven, dat vinden we belangrijk. Het was een geslaagde dag. Iedereen stond druk te bakken, er hing een goede sfeer en de poffertjeslucht was door de hele school te ruiken.”