Een fijne samenwerking tussen de Woonboulevard Groningen en Stichting Present

Een fijne samenwerking vond plaats tussen de Woonboulevard Groningen en vrijwilligersorganisatie Stichting Present. De Woonboulevard Groningen zocht al langere tijd naar een mooie manier om iets bij te dragen aan de maatschappij. Voor Stichting Present is dit hun natuurlijke habitat, dus besloot Omarm Groningen beide partijen aan elkaar te koppelen.

Joop Kruit, bestuurslid van de Woonboulevard Groningen legt uit hoe dit initiatief tot stand kwam: “Aan het begin van het jaar stelden wij onszelf de vraag: hoe kunnen wij lokale partijen een steuntje in de rug bieden? Het idee bestond dus al langer, maar door het coronavirus duurde het even tot we actie konden ondernemen. Het was een zoektocht naar de juiste stichtingen. We wilden hen helpen die écht wat zouden hebben aan onze bijdrage. Stichting Present heeft ons daarbij geholpen.”

Met succes! In overleg met Present zijn er twee stichtingen uitgekozen die Woonboulevard Groningen een helpende hand kon bieden. Cor Boots van Stichting Present ligt toe: “Wij combineren mensen die iets te geven hebben, met mensen die het nodig hebben. We krijgen een vraag en koppelen die aan een vrijwilliger die bij de klus past. Daarnaast werken we ook veel samen met andere maatschappelijke hulpverleningsinstanties, daar lag een mooie kans in deze actie. De Woonboulevard Groningen kwam naar ons om te zien wat zij voor een ander konden betekenen. Wij brachten ze in contact met twee stichtingen die hun hulp goed konden gebruiken.”    

Werken Metzorg, een stichting die mensen stimuleert deel te nemen aan het dagelijkse leven. Hun motto: ieder wil zinvol de dag doorkomen en de dag met een glimlach afsluiten. En Stichting Inlia, een netwerkorganisatie van en voor geloofsgemeenschappen. Zij zetten zich in voor vluchtelingen in nood, om zo rechtvaardigheid in de samenleving te bevorderen.
Aan beide partijen is een cheque van € 1.500,- uitgereikt. Een flink bedrag, dat komt zeker van pas.

Andre Hekstra van Werken Metzorg ziet de cheque als een super aanwinst: “Wij hebben een prachtig theehuis op ons terrein staan dat in de begin jaren 50 is gebouwd. Iedereen kan daar langskomen om een hapje of een drankje te nuttigen. Onze deelnemers staan in de keuken of verzorgen de bediening. Het huis is een oud beestje die een hevige storm begin dit jaar niet heeft overleefd. Het dak lag er af en alles was nat. Deze cheque is daarom ontzettend zinvol voor ons. Alles wat we nodig hebben om ons theehuis weer netjes te maken kunnen we nu aanschaffen. Dit kwam als geroepen.” Zijn collega Jaap Sturing vult aan: “Kom vooral eens langs. Nu, of wanneer ons vernieuwde theehuis af is. Iedereen is welkom. Wat je hier zult treffen houden we nog geheim. Voel de sfeer vooral zelf aan.”

Op 19 november vond de overdracht van de cheques plaats. De stichtingen die deze in ontvangst namen kunnen dus hard aan de bak met inkopen doen. Joop Kruit van de Woonboulevard Groningen is blij: “Er heeft veel voorwerk plaatsgevonden, en het idee spookte natuurlijk al lang door ons hoofd. Daarom vinden we het fijn dat alles eindelijk rond is. We hebben het met een warm hart gedaan, om anderen te helpen.”